У суботу вночі у Вишнівецькому палаці буде цікаво

82979051_1173461949675702_8944775903725621383_o

У суботу ввечері на території Вишнівецького палацу можна буде безкоштовно переглянути український фільм «Чорний ворон». Завітати на місцеву прем'єру запрошують усіх охочих, щоправда, у масках та з дотриманням соціальної дистанції.

- Стрічка розповідає історію життя та кохання Івана на прізвисько Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Одвічна жага українців до волі не дає головному герою залишатися осторонь важливих подій, які розгортаються у його рідному селі. Саме тому він починає запеклу боротьбу за незалежність рідної землі, за краще майбутнє українського народу та своєї родини, – розповідають у Вишнівецькому палаці.

Показ картини розпочинається о 21.00, 20 червня, на південній оглядовій терасі Вишнівецького палацово-парково комплексу.

Довідка: Історичну драму «Чорний ворон» знято за романом Василя Шкляра «Чорний ворон. Залишенець», що вийшов у 2009 році. У 2011 твір виборов Шевченківську премію, проте письменник відмовився її отримувати, протестуючи проти тодішнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника. Одразу ж по виході книжки друком, автор переймався питаннями екранізації сюжету. Зрештою, виробництвом зайнялася студія «1+1 продакшн». Вони ж ініціювали створення 4-серійної телевізійної версії. Фільм переміг у конкурсному відборі Держкіно і виробники розраховували на фінансування держави. Загальний кошторис фільму склав близько 20 мільйонів гривень. Держава надала лише чверть суми.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео