Віра Олександрович

Хто повинен дбати про добробут громад на Тернопільщині

Земля

На Тернопіллі землевласники та землекористувачі сплатили понад 112 млн грн. Ці гроші відразу надійшли у розпорядження територіальних громад.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Власники та орендарі земельних ділянок на Тернопільщині сплатили до місцевих бюджетів 112 млн 288,6 тис. грн плати за землю, - уточнюють у податковій. – Ця сума перевищила очікувану на 7,9%. Додаткові надходження склали 8 млн 266,8 тис. грн.

Загалом внесок юридичних осіб, які у своїй господарській діяльності використовують землю, до місцевих скарбниць – 97 млн 283,4 тис. грн. Сплата вища від прогнозовані показники на  10,1%, або «плюс» 8 млн 961,6 тис. грн.

- Фізичні особи сплатили із початку цього року 15 млн 5,2 тис. грн плати за землю, - додають податківці.

Нагадаємо, плата за землю є одним із різновидів майнових податків, що у повному обсязі надходить у розпорядження територіальних громад. Відтак органи місцевого самоврядування зацікавлені у легальному використанні ділянок, впорядкування земельних відносин і належній сплаті відповідних платежів. Самі ж землекористувачі та власники ділянок мали б відповідально ставитися до своєчасної сплати податку, оскільки це - їхній внесок у розвиток інфраструктури територіальної громади.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео