Віра Олександрович

Іспанську у школах Тернопільщини не вивчають, але на ЗНО прийдуть троє учасників

ЗНО

Тестування з іноземних мов у 2020-му в Україні розділили на два дні. Більшість абітурієнтів складатимуть це ЗНО у вівторок, 7 липня. 

Суттєвою відмінністю ЗНО-2020 з іноземних мов є аудіювання. Саме цей компонент вирізняє тест з-поміж інших, наголосили на сайті «Освіта.ua». Учасникам ЗНО слід знати, що після відкриття аудиторного пакета із матеріалами тестування і засвідчення його неушкодженості та комплектності їм запропонують послухати короткий текст іноземною. Це потрібно, щоб мати змогу перевірити якість відтворення аудіозапису.

– Зверніть увагу: якщо звук занадто тихий або занадто гучний, варто попросити інструктора відрегулювати гучність відтворення аудіозапису, – радять фахівці. – Далі старший інструктор роздасть учасникам бланки відповідей і здійснить їхнє кодування. Після цього кожен учасник має перевірити якість друку тестових матеріалів і самостійно ознайомитися з інструкціями щодо роботи у зошиті.

Зауважимо, ЗНО з іноземних мов триватиме 150 хвилин, упродовж яких учасники виконуватимуть завдання з аудіювання, читання, використання мови та письма. Виконання сертифікаційної роботи розпочинається саме з аудіювання. Учасники мають уважно слухати запис і впродовж виконання цієї частини тестування дотримуватися всіх інструкцій. Після цього можна братися до виконання наступної частини тесту.

Нагадаємо, перше тестування з іноземних мов відбудеться 6 липня. Учасники ЗНО визначатимуть рівень своїх знань із німецької, французької та іспанської. Охочих традиційно буде не надто багато.

– До речі, найменше учасників на Тернопіллі зареєструвалося саме на складання іспанської мови – лише 3, – каже відповідальний за організацію і проведення ЗНО на Тернопіллі Юрій Шайнюк. – Що цікаво, у школах нашого краю іспанську на уроках не вивчають. Проте охочі її складати є щороку. Вочевидь, ці діти бачать своє майбутнє іспаномовних країнах. Можливо, там живуть і працюють їхні батьки. Причому рівень знань абітурієнти завжди демонструють доволі високий.

Тестування з англійської мови, на яку на Тернопіллі і не тільки зареєструвалося найбільше абітурієнтів, відбудеться 7 липня. Докладно про це фахівці розповіли у відео:

Довідка. Загалом у Тернопільській області цьогоріч на ЗНО зареєструвалися понад 10 тисяч абітурієнтів. Усе про ЗНО-2020 можна дізнатися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Відповіді на найактуальніші запитання абітурієнтів – ТУТ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео