Оксана Бучко

Тернополяни можуть не піти 1 вересня до школи

fcf7a07df8acaea3691c94bde55d7031173b4f74

Перше вересня може залишитись для тернополян онлайн-дійством. Адже рішення про відновлення навчання в школах ще не прийняли в Кабінеті Міністрів. Тож є всі підстави вважати, що учні залишаться на дистанційному навчанні.

Про це розповіла виконувачка обов’язків міністра освіти Любомира Мандзій в інтерв’ю «РБК-Україна», пише hromadske.ua.

За її словами «всередині Кабміну немає рішення», як почнеться навчальний рік у школах. Вона зазначила, поки «адаптивний» карантин продовжили до 31 липня, але незрозуміло, як розвиватиметься епідемічна ситуація.

- Безперечно, я за те, щоб діти повернулись до школи. Але щоб умови навчання у школі були безпечними. Тому зараз ми готуємося до проведення ЗНО та вступної кампанії. Наше основне завдання — це збереження здоров’я учасників освітнього процесу, — пояснила Мандзій.

Водночас, Міносвіти разом із Міністерством охорони здоров’я до кінця червня готують протоколи, які визначатимуть заходи безпеки у школах до повернення дітей з 1 вересня.

- Я впевнена, що новий навчальний рік для учнів шкіл розпочнеться з 1 вересня. Для студентів першого курсу - з 17 вересня. Ми передбачили коригуюче навчання в наступному році, щоби кожен вчитель зрозумів, як опанували матеріал його учні, - наголосила Мандзій.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео