Орест Сарматський

В Україні названо село з найбільшою кількістю корів у селян

2401 (Copy)

Село Миколаївка Новомосковського району, що на Дніпропетровщині, – одне з небагатьох в Україні, де селяни масово тримають корів.

Про це повідомляє agronews.ua.

- У селі є одноосібник, який тримає 40 голів корів й 40 - молодняку, в нього є промислова холодильна ванна й молоко забирає молзавод по 8 грн 80 коп. Є такі, що тримають по 20 голів, 15 голів і влітку годують силосом. Закладають силос на весь рік, – повідомив фермер Владислав Пащенко у Фейсбук.

Сам фермер тримає 6 голів корів і 6 голів молодняку.

- Випасів у нас немає то доводиться їздити двічі в день косити. Для того, щоб прогодувати, мені доводиться тримати 6 городів на 3,7 га, з них - 1,5 га кукурудза, а інше - люцерна, суданка, овес, віка, гарбузи. В селі дві агрофірми, в одній є корови, але там де я працював – корів немає. Для пайщиків закладають силос й тричі на тиждень роздавачем возять попід двори, влітку возять зелену масу люцерну, – розповів він.

Для того, щоб забезпечити корів кормами, багато хто з селян забирає назад паї, оскільки в цьому році у місцевій агрофірмі ще не вирішили, чи будуть пайщикам закладати силос.

- Я вирив екскаватором велику траншею на городі і як побачу, що не закладатимуть в агрофірмі, буду наймати техніку й закладати зі своїх 1,5 га кукурудзи, – ділиться планами він.

Ціни на малину та ожину в Україні встановили абсолютний рекорд за 50 років

2402 (Copy)
2402 (Copy)

Ціна на свіжу малину в Україні перевищила вартість усіх інших продуктів, крім, хіба що, червоної ікри. Наразі імпортована малина на гурті коштує у середньому 750 грн/кг.

Про це повідомляє agronews.ua.

Найдешевші пропозиції на найбільшому в Україні гуртовому ринку “Шувар” вартують не нижче 700 грн/кг. Найдорожчі – по 800 грн/кг.

Дорожче за малину серед фруктів та овочів є лише ожина. Наразі середньозважена ціна на імпортовану ожину становить 800 грн/кг. Найвища пропозиція йде по 900 грн/кг, найдешевша ожина торгується за 700 грн/кг.

Вітчизняна малина нового врожаю дешевша втричі. Так, середньозважена ціна на українську ранню малину – 215 грн/кг на гурті. Найдешевша - по 200 грн/кг, найдорожча - по 230 грн/кг.

В цілому, імпортовані малина та ожина наразі є найдорожчими ягодами на ринку України.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео