Оксана Бучко

На Тернопільщині перевіряють готовність шкіл до проведення ЗНО

1d7dceb69886b9ef (1)

Цьогорічне проведення ЗНО вимагає особливої підготовки шкіл. Тож в області розпочали перевірку щодо дотримання усіх протиепідемічних вимог. Її проводять представники Держпродспоживслужби, відділу освіти району та області.

Про це повідомляє suspilne.media.

Найперше звертають увагу, чи є у пунктах тестування маски, антисептики та безконтактні термометри.

Так, у Бережанській школі №3 порушень не виявили. Там для тестування облаштували 18 класів. За словами директора, для проведення ЗНО підготували 4 безконтактні термометри, понад 1300 масок і 80 антисептиків. Також при вході є урна для використаних масок і рукавиць. У коридорі – крісла для тих, в кого буде підвищена температура:

У Бережанській школі №1 також підготували 18 аудиторій для ЗНО. У закладі є 2700 масок, 40 антисептиків для рук і 20 для поверхонь, 2 безконтактних термометри, 8 медичних халатів і 8 захисних екранів для медиків.

У закладі виявили певні порушення. До прикладу, в одній з аудиторій за партами – по 2 крісла, а має бути по одному, як передбачено у вимогах до проведення іспиту. За її словами, в класних кімнатах, окрім зайвих стільців, інших порушень немає.

Загалом, близько 80-ти тисяч гривень на дезінфікуючі засоби, маски та халати виділили з бюджету громади, розповів міський голова.

Начальниця відділу освіти Ольга Хома розповіла, які вимоги до пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання у зв’язку з карантинними обмеженнями.

- При входах до пункту тестування мають бути урни, де діти зможуть викинути використані маски, деззасоби для оброблення рук та поверхонь, одноразові маски по 2 для кожного учасника ЗНО. Захисні халати та захисні щитки для медичних працівників, 2 безконтактні термометри.

Також на пунктах тестування і учні і відповідальні за ЗНО вчителі повинні дотримуватися дистанції.

За її словами, на Тернопільщині підготували 43 пункти тестування, з них 15 – в Тернополі. Під час зовнішнього незалежного оцінювання в пунктах тестування області працюватимуть близько 1 600 вчителів. Їх зараз лабораторно тестують на коронавірус. На Тернопільщині ЗНО складатимуть 10282 осіб.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео