9 Липня 2020, Четвер


Погода
Якщо 10 липня погода хороша, сонячна, то протримається вона ще 7 тижнів

Змістити початок робочого дня і графік руху автобусів до дач просять у Тернополі (фото)

У Тернополі з’являться «крила» для жінок

Новації у Тернополі: «особливі» партнерські пологи і свято «Випускник-2020» (фото)

У місті на Тернопільщині знають, як зробити продуктивним новий день

Це цікаво
Культурні об’єкти Тернопільщини можна побачити на інтерактивній карті

Фотофакт
Тернопільські «Красуні дня»

Тернополянам показали, як не залишати передплачені автомобілі поза увагою

Анонс
Тернополян запрошують виправити майбутнє свого міста

Гідродинамічна прочистка труб у Чорткові: як і для чого її проводять 

Жителі Тернопільщини склали лайфхаки поведінки під час повені

Прогулянка Тернополем. Простір для перфекціоністів (фото)

Лікар-епідеміолог Володимир Паничев: «До погіршення ситуації у Тернополі призводить безвідповідальність людей» (фото)

Українці споживають свинини втричі менше за європейців (Агроновини)

Заробітчанка з Тернопільщини проміняла Польщу на Волинь

У Чорткові запрацює мобільний додаток для людей з інвалідністю

Велике будівництво торкнеться культури на Тернопільщині

Через землю депутатам у Тернополі доведеться перервати літню відпустку

Тернополяни можуть придбати парту, за якою вчився  професор найпрестижнішого університету світу

Фотофакт
У Чорткові понищили підніжжя пам’ятника Петру Хамчуку (фотофакт)

Дмитро Підручний вдруге став чемпіоном Європи

Відео
Тернопільський виконавець заспівав разом з кількома вітчизняними музикантами (відео)

Фотофакт
Про людей з інвалідністю у Тернополі дбають волонтери (фотофакт)

Фотофакт
Науковці та викладачі одного з університетів Тернополя отримали почесні відзнаки (фотофакт)

Завдяки спільній праці поліцейських та медиків було врятовано життя молодому хлопцеві

Всеукраїнська проща до Зарваниці цього року проходитиме онлайн

Троє чоловіків продавали дерева, зрізані на чужому подвір’ї

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Фактурне скло (фоторепортаж)

Теребовлянська «Нива» вперше виборола перемогу у цьому сезоні

Відео
У центрі Чорткова встановили «освіжаючу рамку» (відео)

У Тернополі можна безкоштовно провакцинувати тварину

Правоохоронці застерігають краян від інтернет-шахраїв

На Тернопільщині в аварії постраждала дитина (фото)

Фотофакт
На вулиці Мазепи ДТП за участю громадського транспорту та легківки (фотофакт)

Рідкісний птах, який занесений до Червоної книги України, мешкає на Тернопіллі

На Тернопільщині COVID-19 підтвердили у ще 11 жителів

Фотофакт
На свято у Бережанах невідомі понищили металеву огорожу (фотофакт)

Фотофакт
У Збаражі випускники замість ошатного вбрання купили лікарям необхідне (фотофакт)

Мати трьох дітей з Тернопільщини померла від раку

Фоторепортаж
Магазини на Тернопільщині перевіряють фахівці (фоторепортаж)

Кілька десятків військових з Тернополя отримали по 15 тисяч гривень

Це цікаво
9 липня в історії Тернопільщини

8 Липня 2020, Середа


Погода
Погода в Тернополі 9 липня

Відео
Водій, який в центрі Тернополя ледь не збив жінку з дитячим візочком, понесе відповідальність (відео)

Відео
COVID-19 на Тернопільщині зараз мають понад 700 людей, 19 із них – у важкому стані  (відео, фото)

Святого Шарбеля вшанували в одній з громад на Тернопільщині

Мандрівки Тернопільщиною. Сецесійні, класицистичні та модерністичні вікна

Тернополян запрошують на унікальні майстер-класи з дотриманням карантинних обмежень

Тернопіль має на кого рівнятися

Фотофакт
Тернопільський «Красунчик дня»

Це цікаво
На Тернопільщині відновлюють нещодавно знайдені підземелля (фото)

Парковці у центрі Чорткова бути: зроблено перший крок

Тернополянка пече пряники, що об’єднують (фото)

Марину Дашкевич знаю як мандрівницю, а коли нещодавно зустрілись і розговорились, то виявилось, що за час карантину в неї з’явилося нове захоплення — пряники. Каже, коли треба розслабитись, їх приготування допомагає не менше, ніж медитація, а розфарбовування смаколиків усією сім’єю — прекрасна нагода провести весело час разом.  

— Марино, чому ти задумала пекти пряники та прикрашати їх?

— В моєї колежанки є традиція — щороку перед різдвяними святами вона збирає подруг, аби спекти та прикрасити пряники.

Мені сподобалася ідея, тож спробувала й собі випікати їх на свята — спершу лише на Паску та Різдво, а потім і частіше. Ми з сім’єю декорували глазур’ю та посипкою, пакували й дарували друзям і рідним. Медово-імбирні пряники дуже подобаються дітям, тому, коли збираємося в гості, навіть питання не виникає, що взяти з солодощів. 

— Розкажи, що у тому процесі тобі найбільше до смаку

— Мені дуже подобається весь процес випікання та декорування пряників: від замісу тіста, коли з різних інгредієнтів створюється запашна суміш, і до прикрашання, коли за допомогою різнокольорової глазурі та посипки з’являються солодкі шедеври.

Декорування пряників — один із найбільш творчих і цікавих процесів, до якого можна долучити всю родину. 

Тут дуже важлива підготовка. Спершу готую глазур, насипаю в тарілочку посипку, підбираю для настрою фільм або музику та починаю прикрашати. Декорування пряників допомагає заспокоїтись і розслабитись, це такий собі релакс, результатом якого є яскраві смаколики.

— Мені замішування тіста не видається чимось особливо цікавим, а тобі подобається. Чим? 

— Це ніби магія — з різних інгредієнтів, змішаних у певній послідовності та відповідних пропорціях, утворюється тісто з якого згодом постають пряники. Я навчилась відчувати правильне і гарне тісто, його консистенцію та структуру.

— Які складові ти використовуєш? 

— Я намагаюся використовувати високоякісні та корисні інгредієнти, адже пряники так полюбляють діти. Зокрема, використовую натуральний мед, імбир, кориця, масло, яйця, сметану, мінімум цукру, какао, борошно, трішки лимонного соку. 

Є багато рецептів пряників. Який обрала для себе?

— Кілька років шукала ідеальний, поки нарешті не підібрала оптимальні пропорції та технології, адже секрет смаку криється в дрібницях.  

— Ти робиш тематичні пряники. Розкажи про найособливіші чи найприкметніші 

— У мене зібралася колекція різноманітних формочок для пряників, яка постійно поповнюється. Тут і зимові, і пасхальні, і прянички з мультгероями, тваринки та квіти. Найбільше мені подобаються створювати букети з пряників і подарункові коробочки.

— У тебе є пряники на туристичну тематику?

— Туризм — це частина мого життя, тому прянички подорожують разом зі мною. Вони в Івано-Франківську бували і на Вінниччині, і у Львові, навіть в Затоку мандрували. В мене є прянички, присвячені Тернополю з тематичними написами. Мої улюблені — з романтичної легенди про походження назви міста від імен Терен і Поля.   

— Якби би ти описала свої пряники? 

— Ароматні та яскраві медово-імбирні прянички з корицею. Особливістю є те, що я не заливаю їх глазур’ю, а малюю по контурах, створюючи узори та малюнки. Вони містять мінімум цукру, тому підходять для щоденного вживання до кави чи чаю. Це пряники, які можна подарувати на свята або взяти з собою в гості чи прогулянку, адже вони чудово втамовують голод. 

Анна Золотнюк

187

mm
teren.in.ua

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на teren.in.ua.

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора