Орест Сарматський

В Україні ціни на свіжу рибу вже перевищили вартість м’яса (Агроновини)

2601 (Copy)

Ціни на свіжу та морожену рибу перевищили ціни на найкраще за якістю м’ясо. Так, найдешевша донедавна прісноводна риба вартує, як м’якоть свинини.

Про це пише agronews.ua.

За даними гуртового ринку «Шувар», наразі товстолоб охолоджений на гурті коштує 120 грн/кг, тобто стільки ж, скільки м’якоть свинини у роздріб.

Стейк лосося на гурті вартує 430 грн/кг, філе лосося шматками – 400 грн/кг. Камбала в середньому коштує 230-320 грн/кг. Форель чищена на гурті йде по 220 грн/кг.

Короп чищений дещо дешевше – 125 грн/кг у середньому. Дорада – 180-220 грн/кг. Філе сома – 280 грн/кг. Філе амура – 220 грн/кг. Судак – 165 грн/кг.

2602 (Copy)
2602 (Copy)

Названо «цінове дно» на українську полуницю, нижче якого фермери продавати ягоду вже не будуть

За минулий тиждень ціна на полуницю коливалася у межах 60-90 грн/кг. Як тільки холодає, то ягоди дорожчають.

Цього року ціни високі як для цього періоду. По суті вже пік сезону і одночасно цінове «дно», вважає керівник департаменту «Маркетинг-Аналітика» оптового ринку «Шувар» Тетяна Гетьман.

Про це повідомляє agronews.ua.

Оптова ціна полуниці «на дні» – 50 грн/кг, роздрібні, станом на середину червня 2020 року, в діапазоні 80-110 грн/кг.

Загалом, ціни на суницю садову, черешню та ранні абрикоси в Україні на гурті досягли рекордних позначок.

Так, за даними гуртового ринку «Шувар», черешня з південного регіону України наразі вартує 75 грн/кг. Ранній абрикос з Узбекістану від 90 грн/кг, абрикос з Іспанії 95-100 грн/кг, що рівнозначно вартості іспанських персиків.

У той же час, відпускні гуртові ціни виробників на півдні України наразі майже вдвічі нижчі за вартість ягід та кісточкових в інших регіонах країни.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео