За тиждень на Тернопіллі склали понад шістдесят адмінпротоколів за порушення карантинних обмежень

630_360_1474953418-6041

У зв’язку зі збільшенням захворюваності на коронавірусну інфекцію на Тернопільщині посилили карантинні заходи. У період з 20 по 25 червня поліцейські задокументували 62 порушення норм карантину. За усіма складено адміністративні протоколи.

Найбільшу кількість порушень задокументовано в обласному центрі, Тернопільському, Підволочиському, Заліщицькому та Збаразькому районах. Більшість з них – щодо керівників й працівників торгівельних закладів, установ харчування та перевізників за перевезення пасажирів понад норму, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Вкотре нагадуємо, заборони діють на:проведення масових зібрань (за винятком проведення ЗНО та пов’язаних з діяльністю об’єктів критичної інфраструктури);перевезення пасажирів при перевищенні посадкових місць;роботу закладів торгівлі, ТРЦ, якщо вони не можуть розмежувати потоки відвідувачів;обслуговування клієнтів у приміщеннях закладів громадського харчування, святкування там масових тривалих заходів (урочисті події, весілля) - дозволено літні майданчики зі збереженням усіх санітарних норм; не дозволено роботу спортивних груп, секцій, фітнес-центрів у закритих приміщеннях.

Аби зменшити динаміку захворюваності, усім слід дотримуватися карантинного режиму та менше відвідувати громадські місця. Не варто забувати про засоби індивідуального захисту та регулярну обробку рук дезінфекторами. За порушення карантинних заборон передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Згідно зі статтею 44-3 КУАП порушення правил щодо карантину людей тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Кримінальна відповідальність передбачена статтею 325 ККУ.  Порушникові може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео