Оксана Бучко

Як тернопільським випускникам розрахувати середній бал атестата

1459757

Середній бал атестата розраховується цього року тернопільськими випускниками по-іншому. Адже вони не здавали ДПА. Тож при розрахунку цей бал виключений.

Роз’яснення опублікували на сайті Міністерства освіти з зазначеного питання, повідомляє osvita.ua.

Cередній бал додатка до документа про повну загальну середню освіту, обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин бала і розраховується як середнє арифметичне усіх зазначених в додатку до документа оцінок (інваріантна частина, варіативна частина, державна підсумкова атестація), йдеться в документі. Предмети, за якими зробили запис «звільненяй(а)»/«зараховано», а також факультативи у загальну кількість не враховуються. Таким чином у разі надання вступником документа про повну загальну середню освіту, у якому замість оцінок державної підсумкової атестації зроблений запис «звільнений(а)», середній бал обчислюється без врахування державної підсумкової атестації з відповідного(-их) предмета(-ів) у загальну кількість предметів у відповідному додатку.

Нагадаємо, що у зв’язку зі здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19), випускників цього року звільнили від проходження державної підсумкової атестації. Вони мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео