На Тернопільщині запрацювала нова поліцейська станція (фото)

_MVS0452

У селищі Гримайлів Гусятинського району розпочала свою роботу поліцейська станція. Обслуговуватимуть десять тисяч населення двоє дільничних офіцерів поліції.

Зі слів заступника начальника ГУНП в Тернопільській області Михайла Білецького, завдання поліції – вийти на новий рівень комунікації і поліцейського сервісу, оскільки кожна громада отримає свого офіцера поліції, який буде доступний для населення та постійно знаходитиметься поруч з мешканцями територіальної громади, пише Досьє 102.

Ініціативу відкриття поліцейської станції активно підтримали жителі Гримайлівської ОТГ, адже, зі слів виконувача обов’язки її керівника Андрія Мамчура, до райцентру людям потрібно добиратися майже сорок кілометрів, а на це не завжди є час і кошти.

_MVS0456
_MVS0456

- Тепер жителі нашої громади, як то кажуть, на місці зможуть отримати правову допомогу, а також звернутися з проблемами, які їх хвилюють. Та й безпека населених пунктів нашої ОТГ – теж важливо.

Жителька Гримайлова Оксана Радченко каже, що села, котрі входять до об’єднаної територіальної громади, дуже розкидані, і не всім зручно добиратися до районного центру, де є відділення поліції, тому, коли обговорювалося питання відкриття поліцейської станції, люди із задоволенням підтримали цю ідею.

Двоє офіцерів, які постійно нестимуть службу на території Гримайлівської громади, добре знають місцеве населення, та й люди знають їх. І це важливо у роботі правоохоронців.

- Я тривалий час працюю у Гримайлові дільничним, - каже Іван Трисирука. - Знаю людей, вони – мене. У розпорядженні маємо автомобіль, яким зможемо оперативно виїжджати на виклики громадян.

_MVS0448
_MVS0448

Нагадаємо, Тернопільщина стала першою, де з ініціативи керівництва поліції та за підтримки місцевих громад почали створюватися поліцейські станції. Сьогодні їх в області – двадцять вісім.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео