Оксана Бучко

Активісти на Тернопільщині перемогли у конкурсі «Долаємо COVID-19»

111

Коли більшість місць торгівлі зачинили через карантин, а малий бізнес та дрібні сільгоспвиробники опинились на межі виживання через неможливість продати свою продукцію, на допомогу на Тернопільщині прийшла громадська ініціатива «Підтримуємо своїх – купуємо у місцевих» від центру розвитку ініціатив «ІнСорс». Проект став одним з переможців в конкурсі «Долаємо COVID-19» в межах інформаційної кампанії «Громадянське суспільство - це ТИ».

 - Ми почали збирати контакти виробників, приватних підприємців, фермерів, невеликих магазинів, які пропонують свої товари і послуги в межах Шумського району Тернопільщини. На основі цих даних створили інтерактивну карту, а також тематичні групи у соцмережах та у Viber. Тож люди отримали можливість купувати більш комфортно, а бізнес – втриматися на плаву у ці непрості часи, - розповіла голова місцевого ГО «ІнСорс» Іванна Мрига.

До слова, ініціатива «Підтримуємо своїх – купуємо у місцевих», про яку йшлося на початку, також зазнала коректив, йдеться на goznamy.org.ua.

- Найбільшою популярністю у місцевого населення та бізнесу користується не інтерактивна карта, а група у Viber «ОнлайнРинок Шумськ-Кременець», - розповідає голова ГО «ІнСорс». - Виявилось також, що багатьом селянам потрібні навички правильного формування своєї торгівельної пропозиції в Інтернеті, меседжу для покупців. Тож ми поки що безкоштовно допомагаємо підприємцям правильно оформити сторінки для презентації їхньої продукції.

Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» - це неприбуткова громадська організація, місія якої - покращення якості життя жителів сільських територій через розвиток та підтримку місцевих ініціатив. При цьому ГО уже працює не лише на території Шумської ОТГ, але і в сусідніх регіонах. Кожен охочий може долучитись, а також стати волонтером на заходах, які організовує ГО, або й членом організації чи підліткового осередку, заповнивши онлайн форму на сайті.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео