«Найголовніше - навчитися пробачати собі, батькам», - Олена Мельничук про альтернативний спосіб лікування душі й тіла

54518231_2318666814864373_3040827044452630528_n

«Терен» вже писав про неймовірну методику тета-хілінгу, яка дозволяє покращити настрій, самопочуття, позбутися внутрішніх переживань й навіть деяких хвороб. Часте практикування у справді позитивно впливає на організм. Про це говорить і коуч, психолог, інструктор інституту тета-хілінгу Олена Мельничук.

- Зараз майже кожен займається у спортзалі, або ж вдома. Люди прагнуть досягнути ідеального тіла, однак мало замислюються над тим, що всередині. І йдеться не тільки про внутрішні органи, а про душу. Вченими неодноразово доведено: негативні думки можуть впливати на стан здоров'я, викликаючи різні захворювання, навіть рак! Тому духовна та психологічна роботи над собою дуже важливі. Слід не просто одноразово позбутися всього негативу, але й підтримувати позитивний стан постійно.

- І як цього досягнути?

- Методик багато, однак я раджу тета-хілінг та тета-ретрит. Це сучасний метод пізнання себе, запатентований в США, об'єднує коучинг, психологію, глибоку медитацію, інтуїцію і роботу з переконаннями. В Японії цей метод навіть викладають в медичних ВНЗ, тому слід стримати свій скептицизм!

Тета-хілінг дає можливість працювати на глибинному рівні з переконаннями, страхами, образами, з нашою підсвідомістю, з усіма сферами життя: бізнес, гроші, здоров'я, енергія, стосунки, внутрішній баланс, таланти, призначення. Мозок людини, яка практикує тета-хілінг, працює на тета-хвилі з частотою 4-7 Гц. У цей момент відкриваються канали яснобачення, ясновідчування, ясночуття, яснознання. Ми отримуємо інформацію і працюємо з запитом, як у коучингу. В результаті - робота проходить глибше і швидше, ніж в бета-стані (активна робота мозку), коли ми просто відвідуємо коуч-консультації або психотерапію. Паралельно людина вивільняється від усіх тривог та проблем. До слова, останні вона розуміє підсвідомо, вже отримавши відповіді.

- Як часто слід практикувати тета-хілінг та тета-ретрит?

- Все дуже індивідуально. До прикладу, комусь достатньо 2-3 заняття за тиждень й потім - одне на місяць. Хтось практикує більше, інші - менше. Базовий курс - не менше трьох.

От зараз я організовую тета-ретрит з 4 до 7 липня в Карпатах з трансфером з Тернополя. Група - близько 20 осіб. Напрямок роботи - прощення як себе, так і батьків. Бо зокрема виховання в дитинстві та ставлення найрідніших закладає основу людини. Власне через батьків зароджуються комплекси, з'являються приховані образи на себе, рідних й навіть весь світ. У нас, в Україні, досі не зважають на основи психології, психосоматики, вважаючи це чимось жартівливим. Хоча дарма! Внутрішнє набагато сильніше зовнішнього. Не варто плутати психологію та вплив думки на тіло й оточення з ефектом плацебо. 

Загалом, за цих 4 дні ми відвідаємо музеї Верховини, піднімемося на гору Хом'як, відпустимо образи, які блокують рух до наших цілей і можуть викликати психосоматичні захворювання. А також проведемо інші медитації, техніки для емоційного і ментального здоров'я.

- Що необхідно людині, окрім тренера, для тета-лікування?

- Хоча б мінімальна віра в методику. З досвіду скажу, навіть найскептичніші пацієнти, озброївшись краплиною віри, досягали неймовірних результатів. А таких на моїй практиці було кілька десятків.

Сьогодні пані Олена активно практикує тета-хілінг та тета-ретрит, поєднуючи методики з іншими напрямками психології. Жінка переконана: усе залежить від внутрішнього стану людини та її думок. Тому радить не зациклюватися на негативі.

Фото Олени Мельничук

Вибір читачів за тиждень

Відео