Тернополянам пропонують відмовитися від того, чим користуються щодня

unnamed

Завтра, 3 липня, уникати поліетилену пропонують тернополянам. Таким чином долучитися до відзначення Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day).

Цей день запровадили для того, аби привернути увагу суспільства до проблем надмірного споживання одноразових пластикових виробів та, як наслідок, непоправного забруднення довкілля пластиковими відходами. А також сприяти популяризації доступних екологічних рішень на заміну пластику серед споживачів торговельних мереж, супермаркетів, та магазинів роздрібної торгівлі.

Довідка: Пластикові пакети, а також пластик одноразового використання (пляшки, соломинки, упаковка для їжі) - найбільш поширені відходи, які внаслідок недбалої поведінки людей потрапляють до навколишнього середовища і завдають значної шкоди екосистемі планети. Згідно з даними Програми ООН з навколишнього середовища, у 2015 році понад 50 відсотків відходів пластику в світі становили саме відходи упаковки. Щорічне використання пластикових пакетів досягає 5 трильйонів одиниць, яких було б достатньо, щоб вкрити територію, вдвічі більшу за Францію.

Через легкість та кулеподібну форму, поліетиленові пакети легко опиняються в живій природі та водоймах, а для їх розкладання потрібно тисячі років.

Пластик безпосередньо завдає шкоди близько 600 морським видам. Згідно з дослідженнями, до 2050 року 99% морських птахів споживатимуть пластик, а в світовому океані буде більше пластику, ніж риби.

Наразі понад 60 країн світу впровадили заходи щодо скорочення використання пластику, і в першу чергу – поліетиленових пакетів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео