Вбивці відомого із Тернопільщини депутата відповіли перед законом сповна? (відео)

засідання у суді

У резонансній справі щодо вбивства відомого депутата із Тернопільщини Віталія Ващенка нарешті поставили крапку. Його вбивцям винесли вирок у суді.

Нагадаємо, що депутата Кременецької міської ради Віталія Ващенка побили 26-го травня 2016 року. Після отриманих травм чоловік помер у реанімації місцевої лікарні. Вже у червні того ж року затримали організатора та виконавців нападу.

Судова справа тягнулася 4 роки. Спочатку вирок підсудним винесли у квітні 2018 року в Зборівському райсуді, який постановив, що зловмисники, крім позбавлення волі, мали сплатити вдові загиблого 2 млн грн моральної компенсації. Обвинувачені після даного рішення суду подали апеляцію до Тернопільського міськрайонного суду. Протягом ще 2-ох років пройшло понад 50 слухань в даній справі.

- До 14 років позбавлення волі за вбивство колишнього депутата Кременецької міськради Віталія Ващенка засудили виконавця злочину Максима Кондратенка. 13 років перебуватиме за гратами Олексій Цимбалюк. 10 років тюрми дали організатору вбивства Олександру Закутньому та 8 Станіславу Бабенку. За словами прокурора Леоніда Бучковського, для всіх підозрюваних він просив довічного ув’язнення, тому подаватиме апеляцію, - повідомляють на сторінці «Тернопільського міськрайонного суду».

[embed]https://www.facebook.com/suspilne.ternopil/videos/390692941905603/[/embed]

Деталі, щодо продовження резонансної справи щодо вбивства депутата Кременецької міської ради читайте згодом на «Терені».

Усі статті щодо вбивства Віталія Ващенка можна прочитати ТУТ.

Відео – Суспільне Тернопіль

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео