«Думаєте, тут ніхто нічого не робить?» – відомий лікар про реалії районної медицини (фото)

106273107_2687437724909819_1224509151451061168_o

Відомий лікар-хірург з Тернопільщини, доцент ТДМУ ім. І. Я. Горбачевського Юрій Футуйма розповів про реалії районної медицини на своїй сторінці у соцмережі. Він поділився деталями лікарських буднів, труднощами, з якими щодня доводиться зіштовхуватися медикам. А також запросив охочих приєднатися до одного з чергувань.

- Чергую в Бучацькій ЦРЛ добу. Панове, які мають «глибоку думку» закрити деякі районні лікарні, скоротити райони чи провести інші дії для зменшення видатків на медицину, запрошую на реальне чергування. Нічого не робіть, просто ходіть за черговим хірургом, анестезіологом чи іншими черговими і вам відкриються «очі». Я тільки сів. А оглянуто вже 12 різних пацієнтів – від дитини 1,2 року до старших людей. Це і гачок в пальчик заліз, котик покусав, температура 39 в дитинки, братик капот від машини закрив молодшому братику на ручку, травми, ранки, хай невеличкі. Діабетики зі своїми проблемами, і т.д. Операцію зробили, а люди звертаються і звертаються... Адже вони надіються і вірять, що тут їм якісно і швидко допоможуть. Тож з якої голови виникають такі ідеї? Ви думаєте, що тут ніхто нічого не робить? – пише Юрій Футуйма.

Зі словами медика погоджуються й інші люди – пацієнти та лікарі.

- Не даймо закрити нашу лікарню, всі бучаччани проти, Юра, допоможи нам, якщо в силі, дякуємо, – пише Nadia Vavryk

- У Коропці закрили лікарню і нікому немає діла ні до хворих, ні до працівників. Всім байдуже – як жити далі стареньким людям без лікарні. Не будьте байдужими, боріться, пишіть, підтримуйте один одного, – закликає Марія Герасимів Остапчук

На підтримку колег у районних лікарнях стала й відома лікарка та письменниця Леся Коковська-Романчук.

– Робота хірурга в районній лікарні – чудовий досвід. І роботи повно. Який дурень додумався, що вони (районні лікарні – авт.) не потрібні? – пише пані Леся.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео