Тернополянка веде блог про в’язницю

Ольга Фаль (3) (Copy)

У 22 роки Ольга Фаль з Тернополя переїхала у Польщу. На другому році проживання там Ольгу та її хлопця заарештували за підозрою в легалізації іноземців незаконним шляхом. 

Про це пише The Village.

Після непростої сторінки життя дівчина розповідає про перебування у в’язниці у своєму інстаграмі. Донині Ольга перебуває у статусі підозрюваної обвинуваченої без вироку. Разом з адвокатами намагається довести свою позицію в суді – вона вважає себе невинною, а обмеження волі – несправедливим і необґрунтованим.

Ольга Фаль (1) (Copy)
Ольга Фаль (1) (Copy)

– Мене заарештували в обідню пору напередодні Різдва, забрали з дому під час обшуку. На полиці залишилися квитки на потяг – я планувала святкувати в родинному колі. У СІЗО повезли після тривалих допитів майже до опівночі. Напівпідвальне приміщення, стіни темно-рудого кольору, шість порожніх камер, металеві двері на кількох замках і туалет. Мене помістили в одну з камер – там було дві нари, на одну з них, схожу на дерев’яну коробку, кладеш матрац. Він новий і це тішить, поки не побачиш постіль і дві ковдри – величезні ганчірки сірого кольору, які дивом тримаються купи. Від доторку до них згадуєш перелік хвороб, які передаються через побутові речі. Куртку, рюкзак, бюстгальтер, шнурки від черевиків – усе це відібрали, коли приймали. За чотири години мені принесли сніданок: три шматка хліба, чай і паштет в одноразовому посуді, – пише дівчина.

У дописі про перші дні дівчина пише, що найгірша камера, в яку вона потрапила, нагадувала комірчину. Там були сірі стіни, востаннє пофарбовані не пізніше як у 1940-х. Над верхнім ліжком на стіні намальований ангел і підпис: «Хоч у камері із заґратованими вікнами, хоч двері замкнені ззовні, ми є вільними людьми – то ті, хто нас пильнують, є невільниками».

– Конфлікти були щодня. Усі й без таких сусідів постійно нервують: стрес і хвилювання за рідних ззовні, за перебіг слідства. А якщо врахувати те, що перебуваєш 24\7 з людьми, які тобі незнайомі й ніколи б не стали знайомими за інших обставин, то кожна дрібничка спалахує, як бензин. Агресія – це мова, яку я не відразу опанувала. Мій темперамент далекий від емоційного розв’язання конфліктів на високих тонах, але там я була змушена опуститися до їхнього рівня й не лише захищатися, а й нападати, – ділиться Ольга.

Ольга Фаль (2) (Copy)
Ольга Фаль (2) (Copy)

Фото The Village

Вибір читачів за тиждень

Відео