Оксана Бучко

Тернополяни отримали оновлений список країн для відпочинку в умовах карантину

106735995_155755596051309_3365627434177393686_o

Список країн «червоної» та «зеленої» зон оновили станом на 3 липня. Тож тернополяни можуть планувати відпочинок у п’ять країн: три із яких  - у зеленій зоні, а дві – у червоній. 

Албанія, Туреччина та Хорватія перебувають у зеленій зоні. Чорногорія та Єгипет потрапили у червону зону, інформує Державне агентство розвитку туризму України. Тож тернополяни, які приїдуть на відпочинок у ці країни, повинні проходити обсервацію протягом 14 днів.

Кабінет Міністрів своїм рішенням також дозволив припиняти режим самоізоляції або обсервації тим, хто в’їжджає на територію України з «червоної зони» країн за умови, якщо вони зроблять тест на COVID-19 методом ПЛР після перетину державного кордону і матимуть негативний результат. Для цього громадяни мають встановити додаток «ДІЙ ВДОМА», вказати адресу для самоізоляції і так перетнути кордон. Далі вони відразу можуть замовити виїзне тестування в лабораторії, яка прибуде на місце самоізоляції, зробить ПЛР-тестування. Після отримання результату дані направлять до додатку (протягом 48 годин), після чого самоізоляцію можна припинити, повідомляли раніше на брифінгу міністра охорони здоров’я.

Переглянути кількість хворих на COVID-19 на 100 тисяч людей у різних країнах можна ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео