Літератор з Тернопілля стане учасником цьогорічної Харківської літературної резиденції

33188738_1758395907553688_2405631428965433344_o

Переможців Літрезиденції, яка функціонуватиме з 15 серпня до 15 вересня у Харкові, визначили журі. Серед них є перекладач з Тернопільщини Юрій Матевощук, який виконуватиме перебуватиме там з 15 вересня до 15 жовтня.

– Сталося щось таке дуже хороше в моєму житті, – розповідає Юрій Матевощук. – Дуже дякую організаторам резиденції та всім причетним! Чекаю майбутньої зустрічі з Харковом! Планую працювати над перекладом двох повістей Корнеля Філіповича на тему другої світової війни: «Щоденник антигероя» та «Сад пана Нічке». Надіюсь, за час перебування на резиденції завершити ці тексти і маю надію, що ще цього року вони побачать світ під однією обкладинкою. Із іншого боку цього року ми з видавництвом «Крок» розпочинаємо цікавий та ґрунтовний проєкт популяризації Філіповича. Тому ця книжка буде таким собі першим кроком у цьому проєкті.

Учасниками резиденції могли стати українські прозаїки і перекладачі, котрі на момент подання заявки мають не менше трьох надрукованих книжок. Обирали переможців на основі надісланого синопсису або фрагменту перекладу прозового твору.

Учасник резиденції отримає стипендію в розмірі 28 500 грн для забезпечення перебування в Харкові впродовж місяця (у цю суму будуть включені витрати на проїзд, харчування та проживання).

41569463
41569463

Зобов’язання учасника:

-взяти участь у заходах із промоції резиденції,

-провести одну презентацію або читання в Харкові в онлайн-форматі,

-провести один виступ перед студентами філологічного факультету Харківського національного університету ім. В. Каразіна в онлайн-форматі,

-взяти участь у «Літературній вечірці в ЛітМузеї» в жовтні в онлайн-форматі (читання резидентів Харківської літературної резиденції 2018 – 2020),

-активно знайомитися з культурним життям Харкова та Слобожанщини,

-написати підсумковий есей про своє перебування в резиденції.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео