Орест Сарматський

Ціна картоплі знизиться вдвічі – прогноз (Агроновини)

1001 (Copy)

Цього року картопля здешевшає на 50%, в порівнянні з 2019 р. 

Про це повідомив Іван Томич, колишній президент Асоціації фермерів і землевласників України, інформує kurkul.com.

– Сьогодні в більшості областей України досить хороший урожай. У тих регіонах, де картопля є основною культурою, за попереднім прогнозом її буде на 50% більше, ніж минулого року. Це безпосередньо вплине на цінову політику. У порівнянні з минулим роком картопля буде на 40-50% дешевше, – сказав Іван Томич.

Також він повідомив, що через карантин фермери зазнали великих збитків. Щодо ранніх овочів, критичної ситуації немає, але ціни на них найближчим часом не будуть падати. Дефіцит ранніх овочів перекривається імпортом.

– Що стосується пізніх овочів, зокрема, цибулі, буряка і моркви, робити прогнози поки що складно. Не виключаю, що овочі борщового набору цього року будуть дешевшими, адже схоже на те, що урожай буде кращим, на відміну від 2019 року, – повідомив експерт.

1002 (Copy)
1002 (Copy)

Депутат-аграрій задекларував швидкісний електросамокат

Депутат-аграрій Мар'ян Заблоцький задекларував свій двоколісний транспорт – швидкісний електросамокат.

Про це можна дізнатись з аналізу AgroPolit.com.

Депутат зазначив, що екологічний транспорт має потужність 450 Вт та коштує 40 тис. грн. Автомобіля Мар'ян Заблоцький та його родина не купували.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради України оприлюднили на сайті НАЗК свої декларації про доходи, які отримали в 2019 році. Серед поданих – декларації 31 парламентаря з комітету з питань аграрної та земельної політики. Дослідження показало, що найбільшу зарплату в аграрному комітеті отримує наймолодший депутат.

Фото з допису 

Вибір читачів за тиждень

Відео