Орест Сарматський

В Україні туристична перлина з Тернопільщини потрапила у десятку місць, де можна набратися сили

630_360_1594374625-518 (Copy)

Красу українських водоспадів неможливо описати та передати словами, їх треба побачити на власні очі, відчути прохолоду та шум води. 

Так, треба подолати високі гори, пройти не один кілометр, долати висоту, але чарівність лісів та аромат полегшують маршрут та додають сил йти до водоспаду. Укрінформ пропонує добірку водоспадів, де можна скупатися та помилуватися красою.

У переліку – Прутський та Манявський, Шипіт, Женецький, Бухтівецький водоспади на Івано-Франківщині, водоспади Кам’янка, Гуркало на Львівщині,  Труфанець та Воєводин на Закарпатті.

Серед водоспадів, що приваблюють туристів є і Джуринський водоспад на Тернопільщині.

Він розташований в урочищі Червоне, поруч з руїнами Червоногородського замку у Заліщицькому районі. Це найбільший рівнинний водоспад, висота якого 16 м. Скидає він свої води трьома каскадами, потужність яких залежить від повноводдя річки Джурин.

Біля підніжжя водоспаду ідеальне місце для купання, але слід бути уважним, тому що на дні є багато гострого каміння. Також можна заховатись за потік води і  насолодитися красою та шумом водоспаду. Якщо вірити місцевим мешканцям, то ця вода має цілющі властивості. Люди приїжджають сюди звідусіль для оздоровлення.

Водоспад має свої легенди і таємниці. Одні кажуть, що цю красу створили будівничі Червоногородського замку-палацу, інші – що це справа рук турків, які аби осушити річку, що заважала їм наступом взяти фортецю, змінили русло, підірвавши скелю, тому й утворився водоспад. А дехто каже, що все ж таки Джуринський водоспад – витвір самої природи...

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео