Оксана Бучко

Зміщення призовної кампанії не забере право абітурієнтів на освіту (відео)

Через запізнілу призовну кампанію цього року у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції призивати на військову службу почали на Тернопільщині бакалаврів. Як запевнив т. в. о. обласного військового комісара Олександр Скумбрій під час брифінгу в облдержадміністрації 16 липня, право на здобуття вищої освіти порушувати не будуть. Щоб отримати відстрочку призовникам такої категорії потрібно пред'явити в комісаріат заяву та довідку з навчального закладу, затверджену ректором.

- Серед призовників у нас вже було троє таких громадян, яким надали відстрочку, - зазначив Олександр Скумбрій. – Все тому, що терміни кампаній зміщені, тому у базу потрапили вступники, які вже на цей час у звичайних умовах мали б  бути магістрами вишів. Загалом, в області призов триває до 30 липня. На даний час відправили на військову службу 327 осіб, згідно з плану потрібно відправити 500 осіб.

Надалі розглядатимуть кожну окрему справу призовника, який планує отримати вищу освіту. Також особи 18-19 років не залучаються до призову, хіба що за власним бажанням, наголосили під час брифінгу.

Також усім призовникам перед відправкою на службу робитимуть тест на імуноглобулін М, а у разі позитивних результатів – ПЛР-тест. На придбання тестів для визначення імуноглобуліну Е зі спеціального фонду облдержадміністрації виділили 45 тис. грн, зазначає заступник начальника управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Лідія Чайковська.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео