Віра Олександрович

Хабарник на Тернопільщині вимагав 11 тисяч за реєстрацію майна

Основне

Державного реєстратора однієї із сільських рад на Тернопільщині викрили на одержанні 11 тис. грн хабаря.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Тернопільської області. Спіймали зловмисника «на гарячому» прокурори разом із працівниками поліції.

- Службовець вимагав і отримав гроші від місцевого жителя за безперешкодну реєстрацію у Державному реєстрі речових прав на майно нежитлового будинку-складу загальною площею 34,7 кв. м в одному з сіл Чортківського району, - пояснюють у прокуратурі.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України, тобто «одержання службовою особою, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди».

25
25

- Під час обшуку у службовому кабінеті посадовця виявили та вилучили предмет неправомірно вигоди, - уточнюють у прокуратурі. - Зловмисника затримали у порядку ст. 208 КПК України.

До речі, правоохоронці вже готують клопотання про обрання запобіжного заходу і відсторонення чоловіка від займаної посади.

Фото надане пресслужбою прокуратури Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео