Віра Олександрович

Стало відомо, звідки на Тернопільщині беруть мільйонні статки 

milliarder

Мільйонні статки на Тернопільщині цьогоріч задекларували 35 краян. Вони чесно розповіли про отримані понад 175 млн грн прибутку.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області. Нагадаємо, завершилася деклараційна кампанія-2020, під час якої звітували про доходи за 2019 рік, із яких податок не утримували.

– Цьогоріч про отримані доходи, які перевищили мільйон гривень, заявили 35 краян, – кажуть у податковій. – Загальна сума прибутку мільйонерів склала 175,5 млн грн.

Що цікаво, здебільшого мільйонери збагачувалися від спадщини і дарування, а також продажу нерухомості та рухомого майна. Про такі прибутки заявили по 6 декларантів.

– Незалежна професійна діяльність принесла мільйонні доходи 5 жителям Тернопілля, – уточнюють у податковій. – Іноземні доходи та інвестиційний прибуток зробили мільйонерами 3-х і 2-х декларантів, відповідно. Решта – заявили про інші види доходів. Тепер мільйонери мають додатково сплатити 4 млн 389,5 тис. грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 548 тис. грн військового збору. 

До слова, загалом цьогоріч податкові декларації про отримані доходи подали 7794 наших земляки. Причому 4630 із них зобов’язані були задекларувати свої доходи, а 3164 – виявили бажання скористатися правом на податкову знижку.

Зауважимо, за підсумками декларування, суму податкових зобов’язань, зазначених у поданих деклараціях, необхідно сплатити упродовж 60 днів після завершення деклараційної кампанії, тобто – до 1 жовтня 2020 р. Натомість скористатися правом на податкову знижку можна аж до 31 грудня.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео