Орест Сарматський

Названо вартість закладки одного гектара саду (Агроновини)

2701 (Copy)

Для створення одного гектара саду потрібно від 20 тис. доларів до 50 тис. доларів, але значні кошти йдуть не на власне сад, а на отримання безлічі дозвільних документів, вважає Олександр Матвієць, голова Асоціації «Укрсадпром». 

Про це повідомляє agronews.ua.

– Садівникам потрібно підвезти воду, накопичувальні басейни, інакше не буде ефективного виробництво. І тут потрібно десятки дозволів. Це більше коштує, ніж власне закласти сад. Потрібні дозвільні умови, дозвіл на початок робіт тощо, що по затратам дорівнює будівництву 9-поверхового будинку, – наводить приклад Матвієць.

2702 (Copy)
2702 (Copy)

Поліція допомагає рейдерам забирати урожай у фермерів

Поліція Чернігівщини захищає інтереси рейдерів і жорстоко розправляється з селянами, які захищають свій урожай у селі Івківці Прилуцького району.

Про це повідомляє agronews.ua. 

– Події, які сталися недільного дня, 19 липня 2020 року, у селі Івківці Прилуцького району, можна назвати лишень одним — поліція не з народом, вона по-бандитськи заблокувала усю роботу селян, які не можуть зібрати урожай з поля, що належить Державному підприємству дослідного господарства «Івківці» Миронівського інституту пшениці імені В.М.Ремесла Національної академії аграрних наук України, – підкреслюють у повідомленні.

Поліція ганебно діяла проти селян, які не давали рейдерам заїхати на поле і зібрати рапс. З цією метою селяни заблокували своїми автомобілями і живим щитом роботу комбайнів, які приїхали аж з Херсонської області.

– Але поліція силою розганяла жінок і тих чоловіків із села Івківці, які воювали на Донбасі не лише за Україну, а й захищали своїх жінок та дітей від імперських зазіхань. А нині їм і тут приходиться захищатися від злодійських дій рейдерів і тих, хто їм всіляко сприяє і захищає – поліції, – зазначають у повідомленні.

Начальник Прилуцького відділу поліції Сергій Сторожук та начальник сектору превенції Прилуцького відділу поліції Олександр Карпенко на запитання журналістів спочатку стверджували, що діють прилуцькі поліцейські та з Чернігова на підставі ухвали суду.

Журналісти попросили представити копію такої ухвали. Але як виявилося дещо пізніше, жодної ухвали суду на той час не було (хіба що поліція може знайти ручного суддю і зробити заднім числом такий документ).

Виходить, що керівники поліції сказали неправду, що і підтвердили своїми словами через кілька хвилин. Дещо пізніше Сергій Сторожук взагалі стверджував, що його підлеглі діють вже не на підставі рішення суду, а на підставі різних повідомлень, які надходили до поліції.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео