Віра Олександрович

Володимир Богайчук: «Для опорних лікарень на Тернопільщині куплять комп’ютерні томографи, ангіографи, а також МРТ» (відео)

Богайчук

На Тернопільщині незабаром облаштують 6 нових сучасних приймальних відділень в опорних медичних закладах.

Про це у Тернопільська обласна державна адміністрація повідомили сьогодні, 27 липня.

Що цікаво, оновлення відбудеться завдяки програмі «EMERGENCY-2020». Тому, за словами начальника обласного управління охорони здоров’я Володимира Богайчука, необхідне обладнання для приймальних відділень куплять у Міністерстві охорони здоров’я України.

На облаштування опорних закладів держава передбачила 48 мільйонів гривень, – уточнює він. – Найближчим часом кошти надійдуть у нашу область. Уже закінчується проєктування, паралельно відбувається експертиза проєктів. 

Володимир Богайчук наголосив, що реконструкція приймальних відділень в опорних медзакладах дозволить швидше та якісніше надавати допомогу населенню, причому - за вищими, європейськими стандартами.

– Разом із придбанням обладнання вартість об’єктів становитиме 50 мільйонів гривень, – уточнює він. – Йдеться насамперед про реконструкції приміщень або добудови. Ми вже маємо гарантійні листи від державних структур щодо співфінансування і забезпечення фахівцями.

Усі об’єкти відрізняються один від одного переліком необхідного обладнання. Так, для лікарні І-го рівня передбачили придбання комп’ютерного томографа, а для закладу ІІ-го рівня – комп’ютерного томографа, ангіографа, а також МРТ. Зокрема, йде мова про реконструкцію приймальних відділень у таких медичних закладах: 1) Бережанська центральна районна лікарня, Кременецька центральна районна лікарня, Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги; 2) Тернопільська університетська лікарня, Тернопільська комунальна міська лікарня №2, Чортківська центральна районна лікарня.

До речі, частину вказаних медичних об’єктів планують завершити уже до жовтня, іншу – до кінця року.

Фото і відео зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео