Орест Сарматський

Створили дизайнерський курник за принципом людського гуртожитку (Агроновини)

0201 (Copy)

У мексиканському Пуерто-Ескондідо, на території арт-резиденції художнього фонду Casa Wabi, побудували дизайнерський курник з обвугленого дерева. Фахівці використали принципи проєктування колективного житла, як для людей.

Про це пише Куркуль.

- Ми побачили можливість розробити проєкт павільйону-гуртожитку, але зі специфічними функціями для його жителів. Наприклад, для комфортного висиджування курчат, — розповів Хав’єр Вільяр Руїс, партнер kengo kuma & associates.

Архітектори створили структуру, яка схожа на багатоярусний стелаж з багатошарової фанери, в центральній частині накритій навісом. Назвали курник Casa Wabi Coop. Її зонування мало чим відрізняється від зонування людських гуртожитків.

У внутрішньому «громадському просторі» встановлені годівниці, а осередки стелажа — це умовні індивідуальні спальні.

Осередки для курчат відрізняються наявністю дрібної сітки, що робить їх більш захищеними, але теж повітропроникний.

На вході у курник створено простір-ізолятор, де ветеринар оглядає птахів і при необхідності залишає їх в закритих осередках. Тут же співробітники складують зібрані яйця перед тим, як відправити їх на кухню Casa Wabi.

В Україні очікують цінові перепади на кавуни

Новий урожай кавунів 2020 р. має велику ймовірність цінових перепадів протягом сезону і, відповідно, високі ризики для трейдерів. Про це пише Куркуль .

Зазначається, що причиною цьому є несприятливі погодні умови — низькі температури у травні стримували розвиток розсади ранніх кавунів у міні теплицях та не дозволяли своєчасно посіяти богарний кавун.

- Непередбачуваність ціни — це головний виклик для трейдерів. Цього року цінових перепадів може бути більше, ніж будь-коли, адже пропозиція на ринок буде надходити нерівномірно. В умовах непередбачуваності досить складно планувати торгівлю, особливо тим господарствам, які налаштовані будувати системний експорт, — розповідає Валерій Федоренко, керівник обслуговуючого кооперативу «Широке», спеціаліст з розвитку плодоовочевого ланцюга UHBDP та ГО «Земля Таврії».

0202 (Copy)
0202 (Copy)

Проте, група «Херсонський кавун» готова до таких перепадів, адже, як повідомлялося раніше, спільно з компанією «Vital Tading» спеціально розробили новий посилений гофроконтейнер на 330 кг для транспортування і складського зберігання кавунів у два яруси в холодильній камері.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео