У романтичному місці Кременця вчилися рятувати людей (фото, відео)

c4a864b0d852f5b8

В одному з найромантичніших місць Кременеччини – поблизу скель Словацького (НПП «Кременецькі гори») відбулися навчання з порятунку людей у гірській місцевості. Щоправда, на самому туристичному маршруті, за п’ять років його існування, нещасних випадків жодного разу не було. Адже перед екскурсією працівники «Кременецьких гір» розповідають гостям про правила безпеки.

– За сценарієм – турист у горах послизнувся, впав і травмував хребет. Рятувальники допомагали чоловікові вибратись з провалля, – розповів начальник рятувального загону Сергій Яворський «Суспільному».

Умовно пораненого мали віднести до карети швидкої крутим схилом. Для цього задіяли семеро рятувальників. На порятунок – 10-15 хвилин.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«302139»]

- Було наведено переправу. За допомогою системи полістпасту піднімання ніш. Перепад висоти - 30 метрів. Загальна довжина переправи становила 50 метрів. За допомогою спеціального верхолазного спорядження організовано систему полістпасту і здійснено транспортування ніш на мотузці, – розповів журналістам начальник загону Сергій Яворський. 

Відео та фото Суспільного

Вибір читачів за тиждень

Відео