24 Вересня 2020, Четвер


Із одеського будівельника перетворився на тернопільського агронома представник політичної сили «За майбутнє»

Відео
Спроба №2: якщо гроші не розділять, вибори на Тернопільщині можуть не відбутися (відео)

Тернопільщина – третя в Україні за результатами ЗНО

Труш отримав із Києва аргумент у «тяганині» з Тернопільською облрадою

У Молодіжній міській раді Тернополя з’явився перший асоційований член

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Чому екоінспекція «трусила» Тернопільський центральний ринок

Голова Тернопільської ОДА закликав провести вихідні небанально

Представник Австралії, Нової Зеландії та Океанії зацікавився замком на Тернопільщині

Прогулянки Тернополем. Заґратовано

Медики з Тернополя вибороли друге місце на міжнародному чемпіонаті 

Іноземцю, який порушив ПДР у Тернополі, загрожує депортація з країни

Вчитель фізкультури з Тернопільщини увійшов у список кращих в Україні (фото)

Відео
На Тернопільщині зник пенсіонер: поліцейські розшукують чоловіка (Відео)

Чортківська гімназія ім. М.Шашкевича очолила рейтинг шкіл Тернопільської області

Вже цих вихідних буде відновлено рух транспорту на відремонтованій ділянці дороги М-19

Чортків та Фонд енергоефективності підписали меморандум про співпрацю

На Тернопільщині ув’язненій жінці намагались передати невідомі таблетки

Сергій Добалюк з перших днів пандемії підтримував медиків

На теренах Тернопільської області знову виявили кілька застарілих боєприпасів

Курка знесла зелене яйце з візерунками (Агроновини)

Поки жителька Тернопільщини розмовляла по телефону, її заощадження «йшли» у руки шахраїв

Прапор України з соломи, зроблений на Чортківщині, потрапив до Книги рекордів України

Місто на Тернопільщині позбувається того, з чим тут жили десятки років

До кінця року Лановецька ОТГ засяє (фото)

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Двері у неоготику (фоторепортаж)

Для учнів спортивних класів Чортківської школи-інтернату заняття у басейні стали безкоштовними

За добу – плюс 260 хворих на COVID-19

Володимир Чугаєвський: «Замало хотіти змін, треба докладати зусиль і змінювати»

Помер тернопільський професор, автор понад 40 наукових праць

Це цікаво
24 вересня в історії Тернопільщини

23 Вересня 2020, Середа


Погода
Погода в Тернополі 24 вересня

У команді «За майбутнє» є спеціалісти із досвідом роботи за кордоном

Мандрівки Тернопільщиною. Неоготичні деталі костелів (фото)

Це цікаво
Тернопіль: жінки, які люблять життя, носять капелюшки (фоторепортаж)

У Тернополі знову перекриють рух на вулиці 15 Квітня

Тернопіль має на кого рівнятися (фото)

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Відео
Тернопільщину лихоманить: Труш не прийшов на сесію, депутатів це обурило (фото, відео)

Вчора на Тернопільщині було аж 10 пожеж 

Мандрівки Тернопільщиною. Ґратки на вікнах костелів і палаців

Французи роблять з грибів альтернативу пестицидам (Агроновини)

Народний депутат від Тернопільщини захворів на COVID-19 

Екологи з’ясували попередню причину масової загибелі риби у водоймі на Тернопільщині (фото)

Фотофакт
У Тернополі затоплює набережну ставу (фотофакт) 

Відео
На старовинному цвинтарі у Кременці відреставрували найбільший надгробок (фото, відео)

На Львівщині в аварії загинув житель Тернопільщини 

Відео
Правоохоронці встановили особу підозрюваного у вбивстві тернопільської вчительки (фото, відео)

У Тернополі назвали локацію, де буде новий бювет

Завдяки камерам відеоспостереження у Чорткові спіймали банду шахраїв, яка діяла по всій Західній Україні

Фоторепортаж
У райцентрі на Тернопільщині владі не до вимог активістів та небайдужих жителів міста (фоторепортаж)

Фоторепортаж
Погода сприяє: комунальники Чорткова працюють по всій громаді (фоторепортаж)

Тернополянка створює незвичної краси десерти (фоторепортаж)

Небо, пальми, мармур та незвичні форми. Усе це – десерти, які створює тернополянка Віталія Бубенчик. Кулінарією жінка займається вже понад 15 років, а от справжні витвори мистецтва створює роки чотири.

– Усе банально – я почала шукати натуральні продукти, аби готувати для дітей. І так було майже 11 років, допоки знайомі не попросили спекти їм десерти на свято. Зізнаюся, дуже вагалася, оскільки є різниця, що ти готуєш для себе й не сильно переживаєш, як щось вийде не так, а що – на замовлення. Однак, все ж вирішила спробувати, адже саме вихід із зони комфорту – запорука самовдосконалення. І скажу – ні разу про це не пошкодувала.

Сьогодні жінка працює в двох напрямках – бісквітні солодощі та мусові.

– Як на мене, бісквіти – найпростіше. Ти випікаєш корж, робиш крем та глазур, чи інше оформлення. Із мусовими десертами цікавіше.

Як зізнається Віталія, на виготовлення мусового торта (або ж порції тістечок) необхідно три дні.

– Річ навіть не в часі, затраченому на сам процес готування. Уся «біда» мусових десертів – охолодження й замороження на кожному з етапів, яких є чотири.

Для початку, я випікаю тонкий бісквіт та роблю начинку. Першу складову слід охолодити, залишивши в холодильнику мінімум на вісім годин. А начинку, аби вона вже в кінцевому варіанті була потрібної кондиції – заморозити. Наступного дня готується мус. Залежно від складності на нього я витрачаю від 20 хвилин до години. Третій етап – власне «складання» десерту: у форму наполовину заливається мус, всередину ставиться начинка, далі – знову мус й тоненький бісквіт. Усе це знову відправляється у морозильну камеру мінімум на 8-10 годин. Останній етап – глазур. Вона є велюрова та дзеркальна.

Велюрова готується за температури 42-45 градусів. Це дуже важливо, адже відхилення навіть на одну поділку призведе по порушення кристалізації в кінцевому результаті. Сама маса наноситься на заморожений (це теж дуже важливо!) торт спеціальний приладом – фарбопультом.

З дзеркальною глазур’ю дещо простіше, однак довше. Після приготування маса охолоджується 8-10 годин й лише потім виливається на заморожений торт. Температура глазурі в момент оформлення не має перевищувати позначки у 40 градусів.

Кінцеві роботи, незалежно від виду глазурі, на всю ніч залишаються в холодильнику для кращого застигання.

Найбільше тернополянці до вподоби розмальовувати десерти, перетворюючи їх на справжні витвори мистецтва.

– Зазвичай, це – мармуровий принт, зоряне небо, градієнти. Проте траплялися й справжні малювання. До прикладу, пальма. Зізнаюся, я більше себе налаштовувала на роботу, аніж її малювала.

«Фарби» залежать від виду десерту. Для мусових – глазур, бісквітних – креми. Додатково для оформлення використовую шоколад, кандурин.

Не прикрасами єдиними… Віталія не лише готує за популярними рецептами, але й експериментує, придумуючи нові смаки.

– Я люблю пробувати щось нове, створювати дещо незвичне. Усе починається з ідеї, яку можу виношувати місяцями, продумуючи до деталей. Вже потім – готую, удосконалюю. Коли рецепт випробуваний та довершений, пропоную його клієнтам.

Як зізнається кондитерка, рідні вже не реагують на її роботу.

– Це на початках діти й чоловік могли із захопленням роздивлятися десерти. А зараз: «Ну, торт як торт, і що». Син взагалі в перші роки міг з криками виривати у мене з-під рук інгредієнти, аби скуштувати. Зараз вже спокійно.

На диво, найважче для Віталії не оформляти велику кількість десертів, а відмивати посуд вже після приготування.

– Готувати, направду, важко, особливо, коли в десерті кілька начинок. Проте найважче – все потім помити. Буває, залишається 80-90 тарілок, а на додачу – вся кухня в какао, мусах, кандуринах. Деколи прибирання триває стільки ж, скільки й приготування.

Є в тернопільської кулінарної мисткині й власний рекорд.

– Одного разу мені замовили на фуршет понад 400 десертів та двоповерховий великий торт. І все це я повинна була встигнути зробити лише за п’ять днів. Тоді я навіть не спала вночі.

Попри всі складнощі, Віталія любить своє хобі, яке з роками перетворила в роботу. Те ж саме вона радить читачам «Терену» – віднайти своє.

Фото надані «Терену» Віталією Бубенчик

2151

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора