480-річний Тернопіль запрошує на екскурсії

ekskursii-14-08-2020

Тернополян та гостей міста запрошують на історично-пізнавальні екскурсії, що відкриють досі невідомі факти про історію становлення міста. Заходи приурочені 480 річниці з часу заснування Тернополя.

Програмою передбачено дві вечірні екскурсії Тернополем, йдеться на сайті міськради.

19 серпня о 18:00 відбудеться безкоштовна збірна оглядова екскурсія «Тарнопіль та його тарнопільці». Під час екскурсії присутні дізнаються про життя міста та його мешканців від 1540 року, про бувальщини, оповідки, легенди та містифікації.

 28 серпня о 18:45 усі бажаючі зможуть дізнатися про знаменитих і не дуже власників Тернополя від 1540 до 1843 років. Чи особи власників вплинули на розвиток міста, а може Тарнополь вплинув на них? Хто знає, який населений пункт був би на місці Тернополя, якби не Ян Амор Тарновський, який своїм коштом збудував замок та нове місто. Чи піднявся б Тарнополь з руїни польсько-турецької війни, якби не допомогла нова власниця – польська королева. Зрештою, чому тарнополяни зібрали величезну суму і відкупилися від останнього власника? Саме під час мандрівки ви отримаєте відповіді на ці та інші запитання. Окрім цього на вас чекає багато цікавих оповідок з історії рідного міста.

Дізнатися деталі екскурсії та забронювати місця з можна за номером тел.: 098 05 20 720

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео