Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини можуть почуватися справжніми патріотами

Збір

На підтримку української армії на Тернопільщині вже сплатили 163,6 млн грн. І це – набагато більше, ніж вдалося зібрати для наших військових торік.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 7 місяців 2020 року платники податків Тернопілля на підвищення обороноздатності України перерахували до державного бюджету 163 млн 554 тис. грн військового збору, - звітують податківці. - Порівняно із січнем-липнем торік надходження зросли на 6,4 млн грн. Сплата перевищила очікувані надходження на 154 тис. грн.

Цьогоріч лише у липні жителі області сплатили 24 млн 769,9 тис. грн «патріотичного» платежу. Відтак надходження на зміцнення обороноздатності армії зросли на 4,2 млн грн, порівняно з відповідним періодом 2019-го.

- Вважаємо за доречне наголосити, що військовий збір справляється із доходів, які, відповідно до податкового законодавства, оподатковують податком на доходи фізичних осіб (ПДФО), - пояснюють у податковій. - Зокрема, до них належать заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, орендна плата, виплата дивідендів, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна тощо.

Нагадаємо, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Нарахований дохід оподатковують за незмінною ставкою - 1,5%. Суму збору зараховують відразу до державного бюджету.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео