Віра Олександрович

Елітне житло на Тернопільщині обходиться його власникам у копієчку

Нерухомість

Власники елітного житла на Тернопільщині суттєво допомагають наповнювати місцеві бюджети. Причому грошей у 2020-му надійшло більше, ніж всі очікували.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Майже 73,9 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини упродовж січня-липня цього року, - уточнюють у податковій. - Це перевершило очікувані надходження на 26,5%, а отже, додатково територіальні громади отримали 15,5 млн грн. Порівняно із січнем-липнем торік цьогорічний приріст платежу склав 6,7 млн грн.

Трохи більш як 65% податку на нерухоме майно сплатили юридичні особи. Вони перерахували до місцевих скарбниць 48,3 млн грн цього платежу.

- Розмір їхньої сплати перевищив надходження аналогічного минулорічного періоду на 1,8 млн грн, а очікування – на 12,4 млн грн, - кажуть податківці. – Натомість власники нерухомості-фізособи спрямували до бюджетів територіальних громад 25,6 млн грн податку. Це на 13,5% більше, ніж прогнозували.

Відтак місцеві громади додатково отримали ще 3 млн грн. Порівняно із січнем-липнем 2019 року надходження податку на нерухоме майно зросли на 4,9 млн грн, або 23,7%.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео