Орест Сарматський

Художник з Тернопільщини вже має другу «зірку»

630_360_1597328228-6687 (Copy)

На «Площі зірок» у Києві відкрили зірку уродженцю Тернопільщини, всесвітньо відомому художнику, лауреату Шевченківської премії Івану Марчуку.

Про це повідомляє Укрінформ.

- Іван Марчук — почесний громадянин міста Києва. Його знають в Австралії, у США, де в Чикаго відкрили картинну галерею Івана Марчука як філіал майбутнього Музею Івана Марчука, - сказав на відкритті голова Ради почесних громадян міста Києва, політичний діяч, член-кореспондент АМНУ Микола Поліщук.

Він розповів, що за ініціативи Ради почесних громадян та Київської фундації культури навесні цього року комісії з питань власності та з питань культури Київської міськради ухвалили рішення відкрити Музей Івана Марчука на вулиці Сагайдачного, 20/2, і тепер справа - за Київрадою.

- Талант мій належить людству. Україна його не може присвоїти. Мені вже були пропозиції відкрити музей у Туреччині й Литві, бо Україна ще спить... Але Музей у Києві належатиме світові, тому що до Києва будуть приїздити, як приїжджають до Музею Гогена в Амстердамі, приносячи місту мільйони. Люди хочуть бачити мої картини, та я не можу всіх запросити до майстерні, щоб показати, - сказав Марчук.

Під час заходу художнику вручили ще й золоту зірочку-прикрасу — точну копію викарбуваної на граніті - від компанії Sokol Jewellery. А Міжнародна дипломатична місія ОБСЄ нагородила Марчука орденом «За мир та стабільність».

Нагадаємо, кілька років тому ім’я художника Івана Марчука було викарбувано на Алеї Зірок у Тернополі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео