Оксана Бучко

Тернопільський педагогічний університет – у рейтингу найкращих вишів

Фасад_ТНПУ

Кращі педагогічні заклади вищої освіти України 2020 року представили у рейтингу від інформаційного ресурсу «Освіта.ua». Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка посів 42 сходинку серед 200 закладів із результатом 42 бали.

Оцінювали виші у «ТОП-200 Україна» щодо забезпечення повної відкритості, прозорості і незалежності згідно з відкритими даними прямих вимірів, виставлених на відкритих веб-ресурсах незалежних національних та міжнародних організацій і установ, повідомляє osvita.ua.

Також брали до уваги рейтинг «Scopus», що показує показники щодо цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його працівниками у наукових виданнях, кількості наукових публікацій і кількості цитувань цих публікацій. Позицію визначали і згідно з рейтингом «Бал ЗНО на контракт» — рейтинг закладів вищої освіти за показником середнього бала ЗНО абітурієнтів минулого року, яких зараховано до вишів на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео