Віра Олександрович

Через Тернопіль у Маріуполь: учасники велопробігу помолилися біля стели загиблим за волю України (фоторепортаж, відео)

Основне

Учасників ветеранського велопробігу, присвяченого вшануванню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, зустрічали у Тернополі сьогодні, 18 серпня.

Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної ради у соціальній мережі «Фейсбук».

Вело1
Вело1

Нагадаємо, такий велопробіг відбувається на честь відзначення Дня пам’яті захисників України, який, відповідно до Указу Президента України від 23.08.2019 р. за № 21/2019, встановили 29 серпня. Стартував цей захід 16 серпня з площі Незалежності в Ужгороді. Завершити велопробіг його учасники планують у Маріуполі 29 серпня – у День пам’яті захисників України.

Вело2
Вело2

У повідомлення, оприлюдненому на сторінці облради, йдеться (цитуємо):

«…Учасники велопробігу-ветерани війни вже проїхали за маршрутом: Ужгород, Стрий, Рогатин, Тернопіль, а далі їхній шлях проляже через Хмельницький, Вінницю, Житомир, Київ, Лубни, Полтаву, Дніпро, Запоріжжя, Бердянськ... Подорожуючи до Маріуполя, учасники велопробігу, долаючи відстань у 1800 км, зустрічаються із представниками місцевої влади та громадськістю, учасниками антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, ветеранами Афганської війни з різних регіонів, аматорами велосипедного спорту. Так, у Тернополі, біля стели загиблим за волю України, учасники велопробігу мали розмову з головою обласної ради Віктором Овчаруком, головою ОДА Володимиром Трушем, заступником міського голови Тернополя Леонідом Бицюрою, а також із родинами загиблих воїнів, ветеранами війни, місцевими жителями та молоддю…».

Принагідно отці-капелани благословили велосипедистів-ветеранів і відслужили панахиду за душі загиблих на сході воїнів. Учасники заходу поклали квіти до стели загиблим за волю України.

Вело3
Вело3

- Ви робите велику справу, - каже очільник обласної ради, звертаючись до ветеранів, - адже формуєте в українському суспільстві традицій відзначення Дня пам’яті захисників України, популяризуєте ветеранський спорт, творите позитивний образ ветерана. Це необхідно для патріотичного виховання молоді. Ви увічнюєте пам’ять про загиблих побратимів. Спасибі вам за це.

Вело4
Вело4

Допис на власній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» зробив і заступник голови Тернопільської ОДА Віктор Устенко. Він зауважив, що «…до зустрічі долучилися родини Героїв АТО з Тернопільщини. Разом усі помолилися та віддали шану полеглим».

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«303978,303977»]

Фото зі сторінки Віктора Устенка та сторінки Тернопільської обласної ради у соціальній мережі «Фейсбук», відео – зі сторінки Тернопільської обласної держадміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео