Віра Олександрович

За свої Porsche і Tesla жителі Тернопільщини сплатили у казну майже 2 млн грн

авто

Автовласники з Тернопільщини вже сплатили майже 2 млн грн транспортного податку. Йдеться про машини лише екстракласу, вартістю понад 1 млн 771 тис. 125 грн.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- За січень-липень 2020-го до місцевих бюджетів Тернопілля власники авто сплатили 1 млн 974,9 тис. грн транспортного податку, - звітують у податковій. – І це – більше, ніж очікували на 652,8 тис. грн. Зокрема, власники автомобілів-юридичні особи сплатили 1 млн 184,2 тис. грн. Приріст склав 487,1 млн грн, або «плюс» майже 70%.

Фізичні особи поповнили місцеві скарбниці, сплативши 790,7 тис. грн цього платежу. Тож додатково територіальні громади отримали від них 165,7 тис. гривень, адже сплата перевищила очікування на 26,5 відсотка.

- Платниками такого податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні, згідно з чинним законодавством, власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, тобто у 2020-му – 1 млн 771 тис. 125 грн, - уточнюють податківці. - Цьогоріч до переліку потрапили такі марки: AstonMartin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Chevrolet, Dodge, Ferrari, Ford, GMC, Lamborghini, LandRover, Lexus, Lincoln, Maserati, Mclaren, Mercedes-Benz, Polestar, Porsche, RezvaniBeast, Rolls-Royce, Tesla, Toyota.

До речі, ставку податку встановлюють з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

Фото зі сторінки ДПС у Тернопільській області у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео