Орест Сарматський

На Тернопільщині назвали, які освітні заклади не готові до нового навчального року

1d2447b085d5efdbb679a551a0869f7003e1ce6f (Copy)

Фахівці районних та Тернопільського міського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області вже перевірили близько 900 освітніх закладів загальної, дошкільної та позашкільної освіти щодо їх підготовки до роботи в новому навчальному році, що має розпочатись в умовах адаптивного карантину.

Як повідомляє сайт обласного відомства, з’ясувалося, що у Козівському та Збаразькому районах до нового навчального року готові не всі школи.

Також виявлено певні порушення, які не дозволяють почати навчання у 4-х школах Бучацького району.

А в Підгаєцькому районі до всіх навчально-виховних закладів були зауваження, які стосуються і навчально-методичної бази, і обладнання. Окрім цього, на час комісійних обстежень, заклади не були готові й до роботи в умовах карантину.

Подібна ситуація і в Зборівському районі, де не повністю готові до початку нового навчального року 12 загальноосвітніх шкіл та один дошкільний навчальний заклад.

Спеціалісти Бережанського районного управління обстежили 44 освітніх заклади і виявили там відсутність засобів індивідуального захисту, антисептиків, рідкого мила та паперових рушників. Зі слів керівників відділів освіти, необхідними засобами заклади забезпечать до 30 серпня.

Щодо Тернополя, то тут із перевірених понад 40 загальноосвітніх закладів усі готові до нового навчального року в умовах адаптивного карантину.

Фото: Тернопільський обласний лабораторний центр

Вибір читачів за тиждень

Відео