Оксана Бучко

Як тернополянам перетнути кордон Угорщини

118698651_172243084402560_7185080296846555522_o

Без отримання індивідуального дозволу для транзиту можуть перетинати територію Угорщини тернополяни. На українсько-угорському кордоні для цього використовують виключно пункти пропуску «Тиса» та «Лужанка». Час транзиту має тривати не довше 24 години.

Зупинки у рамках використання гуманітарних коридорів повинні здійснювати у мінімально необхідній для перетину території країни кількості, у визначених органами влади зонах відпочинку та АЗС. Контролює усе поліція.

Як інформує DARTUkraine, ті, хто їде транзитом через Угорщину, повинні:

-надати згоду пройти перевірку на наявність COVID-19 (негативний тест);

-відповідати всім вимогам для в’їзду, визначеним Кодексом Шенгенських кордонів (біометричний паспорт, віза, медична страховка, яка діє на території Європи, фінансове забезпечення);

-мати наявний документ, що підтверджує право на в’їзд у країну призначення (в залежності від вимог конкретної країни: дозвіл на проживання, робоча віза, бронювання готелю, документ на право власності нерухомості, результати тестів на вірус тощо), а також, за необхідності, документи, що підтверджують можливість вашого в’їзду до інших транзитних країн (Румунія, Сербія, Хорватія, Словенія, Австрія, Словаччина).

Для перельотів через Угорщину потрібно постійно уточняти інформацію. Адже навіть з посадковим талоном можуть не пропустити на борт літака.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео