Орест Сарматський

Стало відомо, що чекає на українську цукрову галузь (Агроколонка)

0601 (Copy)

На кінець 2019 року обсяги виробництва цукрового буряку склали 7,04 млн т, що на 25,7% менше, порівняно з минулим роком.

Про це свідчать данні Держстату України, пише agronews.ua.

Щодо прогнозів на поточний сезон, експерти НАЦУ Укрцукор повідомляють, що окрім очікуваного зменшення посівних площ, сезон 2020/21 характеризується і менш сприятливими погодними умовами що, в свою чергу, може суттєво вплинути на врожайність, яка у минулому році суттєво знизилася.

Отже, тенденція щодо зменшення посівних площ під цукровими буряками, обсягів його виробництва, зниження  урожайності, прогнозів щодо складних погодних умов на 2020/21 МР, свідчить про складні часи для цукрової галузі України на майбутній сезон.

 

В Україні почали вирощувати чорну та синю пшеницю

0602 (Copy)
0602 (Copy)

Чорно- й синьозерну пшеницю, а також голозерний ячмінь планують вирощувати на полях агрофірми в Красилівському районі Хмельницької області.

Головний агроном Василь Косюк розповів, що нові сорти кольорових зернових покращать харчування споживачів, бо мають корисні якості, втрачені в традиційних для нас червонозерних пшеницях. Про це повідомляє agronews.ua.

Власник компанії розповідає, що на полях с/г підприємства в Красилівському районі вирощують традиційні сорти червонозерної високоурожайної пшениці. Кольорові сорти планують сіяти для продажу і для випічки.

- Ми не хочемо бути одноманітними, ми хочемо бути унікальними і створювати той продукт, якого ще немає, який має додаткову цінність, особливо харчову. Вирощуємо спеціальні сорти такі як спельти, пшениці чорнозерні, голубозерні, голозерний ячмінь, також пігментовані, — каже директор компанії Олег Білявець.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео