Тернопільська фірма «кинула» на гроші чимало довірливих людей (фото)

DSC07852
Більше двох мільйонів гривень заробив житель Тернополя на людях, які планували працевлаштуватися за кордоном. Він разом зі спільниками-родичами організував кілька «фейкових» фірм з працевлаштування. Про це повідомили на сайті Нацполіції. Оголошення розмістили в мережі інтернет, а сам офіс відкрили у Тернополі. Фірма кожних два місяці змінювала адресу розташування.

DSC07844
DSC07844

Працювали там і менеджери-дівчата і також по два місяці. За попередніми даними, фірма почала функціонувати на теренах інтернету з вересня 2019 року. У їхню пастку потрапили жителі всієї України. Документувати нелегальну фірму співробітники відділу по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми спільно зі слідчими області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури почали ще у березні цього року. За словами начальника відділу БЗПТЛ Олександра Буняка, за свої послуги шахраї брали 300 євро. Ще 400 клієнт мав оплатити через місяць після працевлаштування. Роботу пропонували у Швеції на заводі молочних виробів. Іногороднім договори передавали поштою для підпису. Після оплати вказаної суми клієнти чекали на дату поїздки, але марно. Причини відтермінування виїзду організатори мотивували або карантином, або великою кількістю бажаючих і чергами. Повертати гроші також відмовлялися. Люди почали звертатися до поліції. За попередніми даними, у пастку шахраїв потрапило більше двохсот жителів з різних куточків України, на яких вони заробили більше двох мільйонів гривень. Проте кількість жертв, каже Олександр Буняк, може бути більшою. У ході оперативно-розшукових заходів стало відомо, що до складу групи входило десять осіб. Самі організатори уже потрапляли в поле зору правоохоронців. Кримінальне провадження по шахрайству цими особами перебуває на розгляді у суді. Підозрювані раніше продавали неіснуючі автомобілі у лізинг.

DSC07839
DSC07839

DSC07853
DSC07853

За шахрайство з працевлаштуванням «бізнесменам» інкримінують статтю 190 частини 3 ККУ. Вирішується питання про оголошення підозри та міри запобіжного заходу. Триває слідство.
 
Фото: Досьє 102

Вибір читачів за тиждень

Відео