Орест Сарматський

На Тернопільщині порушують права в’язнів

94-1152x500

Органи прокуратури Тернопільської області перевірили стан додержання режимних вимог, дотримання прав в’язнів при накладенні на них стягнень.

Як повідомляє пресслужба обласної прокуратури, попри закріплені у законах заборони, у 2-х камерах державної установи «Чортківська УВП (№26)» утримувались особи, яких вперше притягнуто до кримінальної відповідальності, з особами, які раніше до неї притягувались.

– В установах виконання покарань області не дотримувався порядок залучення персоналу установ до складу варт, зберігання, носіння, використання або застосування спеціальних засобів і зброї. Так, 5 осіб особового складу установ регіону не пройшли первинної професійної підготовки, у зв’язку з чим не мали права носити зброю та спецзасоби, – йдеться у повідомленні.

Також, повідомляється, що медичні працівники філії Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в області ігнорували вимоги чинного законодавства щодо належного документування тілесних ушкоджень в’язнів. Такі порушення виявлені у медичних картках 15 в’язнів.

Загалом, з початку року з цих питань органами прокуратури внесено 11 документів реагування, з яких – 6 розглянуто та задоволено, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 9 службових осіб установ виконання покарань, розпочато кримінальне провадження.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео