Орест Сарматський

Масова стрілянина у вихідні в лісі на Тернопільщині

gameinfo (Copy)

Дві дні у лісовому урочищі на Тернопільщині тривала Всеукраїнська теренова гра «Гурби-Антонівці-2020».

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

– Всеукраїнська теренова гра «Гурби-Антонівці-2020» відбулася у лісовому масиві біля села Антонівці Шумського району. До участі зголосились близько 200 осіб з усіх областей України, які вшанували українських повстанців, що полягли у бою із підрозділами НКВС у 1944 році, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що юнаки та дівчата під час історичної реконструкції відтворили перебіг того бою.

Всеукраїнська теренова гра «Гурби-Антонівці-2020», яка через пандемію цього року відбувалася у зміненому форматі із дотриманням усіх протиепідемічних вимог, найбільша в Україні спортивно-патріотична теренова гра.

Довідково. У 1944 році підрозділи Української Повстанської Армії потрапили в оточення військ НКВД, так званий «Гурбинський мішок» на межі Тернопільської та Рівненської областей.

П’ять тисяч українських постанців мужньо боролися проти понад 35 тисяч окупантів і після кількох виснажливих днів бою вирвалися з оточення. Цей бій увійшов в історію як найбільший бій УПА. Тому молодь з усієї України вшановує полеглих тут українських героїв та знищених після бою жителів села Антонівці.

Організатори гри Міністерство молоді та спорту України, облдержадміністрація, громадська організація «Молодіжний Націоналістичний Конгрес».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео