Оксана Бучко

Володимир Шозда: «Бути господарем – це вміти працювати в команді, найперше – у сімейній»

119724627_3453322151422030_5448166182920817271_o

Як стати господарем на тернопільській землі знає з багаторічного досвіду кандидат в депутати обласної ради від політичної партії «За майбутнє» Володимир Шозда. Він – директор двох підприємств. Протягом 20 років займається будівельними роботами. Свою передвиборчу програму ділить на ініціативні блоки, такі, як «Родина», «Прибудинкова територія».

Що для мене означає бути господарем? Це бути директором двох підприємств і створювати робочі місця? Це власноруч збудувати дім для своєї сім’ї? Це зводити сучасний багатоквартирний будинок для інших сімей? Звичайно, перелічене показує, який я господар і що досягнув, пише Володимир Шозда у групі «Тернопільщина ЗА Майбутнє».  Але усе це було б неможливе без моєї надійної підтримки і опори – найкращої дружини Лілії Шозди. Вона господиня нашого дому, дбає про семеро наших дітей, затишок в оселі, смачну їжу, комфортний побут. Ця робота непомітна, коли зроблена. А насправді це колосальні старання її тендітних рук і великого серця. Вони – моя підтримка та натхнення. Тому я достеменно знаю, що бути господарем означає вміти трудитись в команді, довіряти і піклуватись. 

Тому одною із ініціатив у програмі кандидата стане створення в Тернополі офісів для сімейних консультацій, щоб родини на межі розлучення змогли  знайти відповіді та зберегти сім’ю.

Тут психологи матимуть нагоду поспілкуватися із парами, підтримати кваліфікованими порадами, допомогти знайти взаєморозуміння. А відтак зберегти сім’ю, пише Володимир Шозда. Вболіваючи за майбутнє Тернополя, я бачу його містом щасливих родин. Він повинен бути дружнім до сімей не тільки зручними тротуарами і місцями для відпочинку з дітьми. Найперше необхідно закласти фундамент цього плекати цінність родини. Прагну розвивати місто, в якому проводяться різноманітні заходи для сімей, аби запобігти домашньому насиллю.

Також для щасливих сімей потрібна можливість зустрічати гостей у красивих під’їздах теплих будинків. Це наступна ініціатива Володимира Шозди, яку він планує втілити під час політичної діяльності.

Сьогодні багатьом фасадам півстоліття, і вони не тільки не є красиві, але являються й небезпечними, пише він. Проходити поруч із такими будівлями страшно, бо плитка постійно відпадає і загрожує здоров’ю людей. Крім того, панельні будинки дуже холодні. Як показує практика, при утепленні їх мешканці економлять понад 30% витрат на оплату комунальних послуг. Однак не кожна сім’я може дозволити собі індивідуально утеплити фасад. Я маю 20-річний досвід у будівництві та вважаю, що необхідна комплексна програма міської ради, яка допоможе громадянам. Аби і гості, і жителі міста милувались красивими, безпечними, теплими фасадами. Це стосується і під’їздів. Більшість з них в занедбаному стані. Бо якщо й бачили ремонт, то лиш скромними силами ентузіастів-мешканців. Понад сім років одна із спеціалізацій мого підприємства - оздоблення під’їздів. У новобудовах ми робимо їх дуже естетичними. Тож перше, що бачить людина, зайшовши у свій дім, це затишок і чистота. Я прагну, щоб саме такими під’їздами нас і наших гостей зустрічали навіть старі будинки. Їм необхідний якісний ремонт, сучасне освітлення, зручні пандуси. Це цілком реально, якщо міська рада візьме таку місію на себе, а не залишить увесь той тягар на плечах громадян. Тому йдучи в депутати, вважаю своїм обов’язком порушувати ці питання.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео