Дарія Шевченко

Агроном з Шумська прагне покращити ринок землі

258CE808-A561-4D62-A278-A53B67A6953F

Петро Вишневський вже 30 років працює у сільськогосподарській діяльності. Він - уродженець Шумщини, проживає у рідному селі Онишківці. Зараз займає посаду головного агронома у ТОВ «Шумськ Агро». До того працював у «Насіннєвій інспекції», «Мрії, «Укрлендфармінгу».

За весь час професійної діяльності добре розбирається у продукції та знає усі проблеми, які зараз є на ринку та у довколишніх селах. Саме тому Петро Вишневський вирішив вперше піти у політику, аби покращити життя мешканців області.

- Сільгоспвиробники очікують стабільності: як цінової, так і на ринку збуту, щоб могли планувати, які культури їм вигідно вирощувати. Прикро, що на їхній продукції на шляху до переробки заробляють різні структури, - каже він. - У селах люди все менше задіяні на землі, зменшується поголів’я худоби, реалізація продукції, потрібно шукати нові шляхи розвитку села. Має бути цивілізований ринок землі, щоб люди могли вільно розпоряджатися своїми уділами, паями — віддати в оренду, обробляти чи продати.

Також кандидат у депутати від партії «За майбутнє» є активним громадянином. Разом з однодумцями він дбає про екологічну ситуацію в країні та провів благоустрій джерел та криниць у рідному селі. Петро Вишневський захоплюється спортом та подорожами. Також планує розвивати туристичний потенціал Шумщини.

Джерело: Тернопільщина ЗА Майбутнє

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео