На Тернопільщину повернулися 90-ті: СБУ затримала вимагачів (фото)

2

Цілу банду вимагачів затримали працівники СБУ. Керував угрупуванням очільник державної податкової інспекції Тернополя. До «справи» залучив й власного сина та представників кримінального світу. У жертви, колишнього працівника, вимагали 40 тис доларів США. При несплаті «боргу» погрожували розправою.

- Посадовець разом із сином, директором місцевого підприємства харчової промисловості, вимагали у колишнього співробітника комбінату сплатити неіснуючий борг у $40 тисяч. Ці гроші потерпілий, начебто, завинив роботодавцю через розтрату ввіреного йому майна та продукції. Аби змусити чоловіка відшкодувати «втрати» зловмисники залучили двох представників криміналітету, – повідомляють у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

5
5

Під час передачі 10 тис. доларів США, правоохоронці затримали одного із зловмисників.

- Одночасно були затримані інші учасники групи: керівник податкової інспекції – у службовому кабінеті, а кримінальники – за місцями проживання. У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозри, – йдеться у повідомленні.

 

Якщо провину зловмисників доведуть, їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

- Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру та готуються клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення начальника податкової інспекції від посади. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР (м. Львів), оперативний супровід – Головним оперативним управлінням ДБР та Управлінням СБУ у Тернопільській області, – зазначають у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

7
7

8
8

11
11

Фото СБУ у Тернопільській області та Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео