Дарія Шевченко

До команди «За майбутнє» увійшла засновниця інклюзивно-ресурсного центру у Тернополі

9E65B6A0-1832-42DD-962A-A2AEA7022BA4

Когорта тих, хто хоче змінити Тернопіль на краще, поповнюється. Так, до складу команди «За майбутнє» увійшла і Зоряна Удич - викладачка у ТНПУ ім.В.Гнатюка, засновниця та керівниця інклюзивно-ресурсного центру у структурі вишу, а також співавторка Стратегії інклюзивного розвитку Тернопільської міської громади. Питання інклюзії вивчала під час стажування в 2012 році у США.  

Вже 26 років Зоряна Удич є членом Національної скаутської організації Пласт. Цю діяльність не покинула жінка і досі. Зараз вона організовує мистецькі фестивалі та є засновницею пластового куреня ім. Катерини Білокур для дівчат віком 12-18 років; є виховницею п’ятого за рахунком гуртка дівчат-підлітків.

Саме у Пласті познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком Олегом. Разом з ним виховують двох доньок, які також входять до складу скаутської організації. Дозвілля пані Зоряни проходять не менш цікаво. Жінка займається декоративно-прикладним мистецтвом, використовуючи різноманітні матеріали та техніку виконання, проводить майстер-класи. Її вироби експонувалися на одній із виставок у педагогічному музеї України.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео