Орест Сарматський

У Тернополі хірурги вперше видалили у пацієнтки пухлину без розрізу

120462768_331827644908103_7149105718354162895_n (Copy)

У Тернопільському диспансері вперше в області бригада торакальних хірургів провела  оперативне втручання в грудній порожнині без розрізу.

Як повідомляється, 53-річна пацієнтка звернулася в Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер зі встановленим в одній із клінік Києва діагнозом, де їй і було запропоновано хірургічне лікування.

Але вона вирішила лікуватись у рідному місті.

- Після комплексу дообстежень було вирішено провести малоінвазивне оперативне втручання по видаленню пухлини заднього середостіння. Бригадою хірургів торакального відділення була проведена унікальна операція в області. Завдяки злагодженій роботі операційної бригади та можливості використання висококласної медичної апаратури в малоінвазивній торакальній хірургії ( апарат Harmonic GEN) виконано торакоскопічне видалення пухлини заднього середостіння. Операція тривала 1 год. 25 хв, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що під час морфологічного дослідження видаленого матеріалу злоякісного росту пухлини не виявлено. Пацієнтку виписано на 3-тю добу під спостереження сімейного лікаря.

Операцію провели хірурги Назарій Чорний, Володимир Гуменюк, П‘ясецький Володимир, Яременко Андрій, анестезіолог Олег Юрик, операційна медсестра Оксана Лех.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео