Оксана Бучко

У команді «За майбутнє» – очільниця профспілки підприємців, яку визнали Людиною року

120581287_171011984631760_6655434451708474586_o

Наталія Шоломейчук  уже 13 років очолює профспілку тернопільських підприємців. На виборах балотується в депутати до Тернопільської обласної ради від політичної сили «За майбутнє».

Сім фактів з життя Наталії Шоломейчук публікують у групі «Тернопільщина За майбутнє» у рамках проекту «Люди майбутнього»:

1. Народилася у Збаражі, після школи вступила до Тернопільського педагогічного інституту. У важкі 90-ті роки змушена була йти на ринок. У 2007-му створила профспілку для захисту прав підприємців.

– У 2008-ому ми перші в Тернополі провели страйк, протестуючи проти умов договорів на торгові місця, – розповідає пані Наталя.

2. Завжди займала активну громадську позицію. Підтримувала Помаранчевий майдан, Революцію Гідності, а в 2014-15 роках допомагала збирати кошти та допомогу для наших захисників. Організувала збір коштів від підприємців для тернопільських лікарень в період карантину в березні-квітні цього року. За організацію Податкового майдану та систематичні відстоювання інтересів дрібних підприємств у 2010 році обласними ЗМІ була визнана Людиною року.

3. У 2015 році обрана депутаткою Тернопільської міської ради.

– Можу впевнено дивитися своїм виборцям в очі, бо виконала свою передвиборчу програму, яку сама написала , – каже Наталя.

4. Розуміючи, що нівелюються цінності, за які боролися українці в період Революції Гідності, 20 лютого 2016-го організувала і провела під стінами ОДА акцію «Зупинимо геноцид українського народу». Разом із мешканцями вул. Симоненка зупинила будівництво багатоповерхівки перед притулком Св. Антонія.

5. – Найбільша гордість – відкриття бювету безкоштовної артезіанської води на бульварі П. Куліша, – продовжує депутатка. – Це було першим пунктом моєї передвиборчої програми і три роки пішло на реалізацію цього задуму. 

6. За ініціативи пані Наталі у листопаді 2019-го року вперше у нашому місті провели акцію «Місяць жіночого здоров’я». 

– Вважаю, що подібні профілактичні безкоштовні огляди мають бути запроваджені на постійній основі, – говорить жінка.

Активна учасниця і адміністраторка групи «SaveФОП у Тернополі та області». Вірить, що консолідація сил допоможе підтримати та захистити дрібний і середній бізнес.

 7. – Сили черпаю у рідної землі. Дуже люблю вирощувати квіти. На добрі справи мене надихають тернополяни, які живуть поруч, підтримують хто словами, хто ділом, хто коштами, як от підприємці магазину «Калина», завдяки яким вдалося встановити штучне покриття на дитячий майданчик у дворі буд. Симоненка, 1, – підсумовує пані Наталя.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео