Віра Олександрович

Карантин не завада: Тернопільщина пішла на новий рекорд

Рекорд

Тернопільщина вже сплатила до зведеного бюджету України майже 5,6 млрд грн. Тобто до кінця року наш край дійсно може встановити новий рекорд із податкових надходжень.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Зведений бюджет України від платників з Тернопільщини вже отримав 5 млрд 622,9 млн грн податків і зборів, - каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько. - Порівняно з відповідним торішнім періодом приріст склав 462,6 млн грн або 9%.

Він також додав, що додаткові надходження склали 374,9 млн грн, оскільки сплата перевищила очікування на 7,1%.

- До державної скарбниці від краян надійшло 2 млрд 355,9 млн грн, тоді як у січні-вересні 2019 року було 2 млрд 85,2 млн грн платежів, - додає фахівець. - Відтак цього року надходження зросли на 270,7 млн грн або на 13%. Приріст до очікуваних показників склав 175,1 млн грн або «плюс» 8%.

За словами очільника податкової служби Тернопілля, традиційно серед основних бюджетоформуючих платежів лідирують податок на додану вартість (ПДВ), податок на прибуток, а також акцизний податок.

- Зокрема, суб’єкти господарювання сплатили 1 млрд 72 млн грн ПДВ, 189,4 млн грн податку на прибуток і 12,7 млн грн акцизного податку, – конкретизує Іван Пунько. - Сподіваюся, що суб’єкти господарювання нашого краю і надалі відповідально ставитимуться до сплати податків і дбатимуть про розвиток і добробут рідного Тернопілля зокрема та країни загалом.

До речі, доходи місцевих бюджетів у січні-вересні 2020 року склали 3 млрд 262,4 млн грн. Це на 6,4% більше, ніж очікувалося (+197,5 млн грн) і «плюс» 6,3% (+ 193,1 млн грн) до трьох кварталів минулого року.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео