Орест Сарматський

На Тернопільщини інспектор охорони налагодив збут наркотиків арештованим

121214715_3545445972185020_2468615014867420347_o (Copy)

Працівник установи відбування покарань розповсюджував наркотики серед ув’язнених.

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури задокументовано факт збуту наркотиків працівником відділу режиму й охорони Державної установи «Чортківська УВП №26».

Як повідомляє пресслужба обласної прокуратури, за версією слідства, молодший інспектор охорони, діючи умисно, всупереч інтересам служби, з метою власного незаконного збагачення неодноразово проносив в охоронювану зону наркотичні речовини та інші заборонені предмети для подальшого їх збуту серед арештованих.

- Так, під час обшуку у зловмисника правоохоронці виявили особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, який він мав на меті передати ув’язненим. На даний час перевіряється його причетність до міжрегіональної групи, що розповсюджувала наркотичні засоби через телеграм-канали й діяльність якої нещодавно припинили правоохоронці Тернопільщини, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що злочин викрито прокурорами спільно із слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у Львові, за оперативного супроводу працівників УСБУ в Тернопільській області та співробітників оперативної групи ДУ «Чортківська УВП №26».

Молодшому інспектору охорони повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та передачі у місця позбавлення волі з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, вчинених за попередньою змовою групою осіб, за ч. 2 ст. 307 КК України.

Розслідування триває. Вирішується питання про відсторонення службовця від займаної посади та обрання запобіжного заходу.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео